Kraljevsko društvo za hortikulturu je službeno imenovalo cvet imenom Megan Markl.

Cvet koji je sada poznat pod imenom "Klematis Megan" je grimizno-ljubičasti cvet koji cveta dvaput godišnje, prvi put krajem proleća ili početkom leta (otprilike u vreme kada će Megan Markl i princ Hari, prigodno, obiležiti prvu godišnjicu braka), a drugi put na jesen.

Megan inače nije prva članica kraljevske porodice po kojoj je imenovan cvet. Po kraljici Elizabeti nazvana je prekrasna ružičasta ruža, a princ Luis, sin princa Viljama i Ketrin Midlton, takođe ima klematis (pavit) koji je dobio ime po njemu. Isti cvet u ružičastoj boji dobio je ime po princezi Dajani.

Na sledećoj strani pročitajte koje je još cveće nazvano po Dajani, a koje po Kejt i pogledajte kako izgleda Meganin klematis!

PageBreak

Osim toga, u znak sećanja na preminulu princezu po njoj je imenovana i prekrasna ružičasto-bela dalija. Klematis princeze Kejt je purpurne i bele boje.

Inače, klematis ili pavit jest penjačica koja je pogodna za prekrivanje zidova ili ograda. Biljka najbolje uspeva na polusenovitim lokacijama, a odgovara joj umereno vlažna, humusna i lagana zemlja. Biljku je potrebno redovno i umereno zalivati.

View this post on Instagram

A post shared by Susan Bochnak (@sebochnak) on

Tekst: Ma.B.

Izvor: Zadovoljna