Malo koja srpska glumica je dočekana sa toliko ljubavi i oduševljenja posle punih 20 godina života i rada u inostranstvu. Publici je bliska kao da se nikada nisu ni razdvajale, a nedostajala nam je kao da je prošao ceo jedan život bez nje. 

Gostujući u emisiji "K1", Branka Katić je - vidno raspoložena - pričala o počecima svoje karijere, kao i o uticaju koji su na nju imale dve srećne zvezde njene karijere - Milena Dravić i Rade Šerbedžija.

Po povratku iz Londona, dobila je ulogu u predstavi "Sumrak bogova" koju u Beogradskom dramskom pozorištu režira Jagoš Marković. Takođe, igra i u komadu "Tiho teče Misisipi", po uzbudljivom romanu Vladimira Tabaševića.

Kako kaže, izuzetno uživa u obe predstave - u prvoj su neprekidno na sceni, a u drugoj im je reditelj Ivica Buljan dao potpunu slobodu pa je iskustvo potpuno drugačije od svega što je dosad doživela.

Branka Katić Tiho teče Misisipi
ATA / Antonio Ahel 

Karijera Branke Katić počela je na, danas neverovatan, način. Naime, njena mama je pročitala oglas u "Politici" i naterala je da se prijavi. Kad je poziv na kasting stigao, mala Branka je i zaboravila da se bila prijavila. Ipak, sad se dobro seća tog dana. 

"Ušetala sam u dvorište gde je bilo oko 600 – 700 devojčica i ne znam ni sama kako, prva sam se provukla do reditelja Mihaila Vukobratovića. Rekla sam mu: Ja sam sigurna da sam savršena za ovu ulogu. Kažite mi samo koja je i šta treba da uradim. Takvo samopouzdanje samo kao dete možeš da imaš", seća se glumica danas.

Milena Dravić i Branka Katić, Nije lako sa muškarcima
Youtube / Lidija Cenic 

Upravo u ovom filmu, pod nazivom "Nije lako sa muškarcima", majku joj je glumila velika Milena Dravić koja se i prema deci glumcima ponašala kao prava majka. Upravo njena pomoć, kao i saveti Radeta Šerbedžije koji joj je četiri godine bio profesor glume na Akademiji, bili su njene dve srećne zvezde u karijeri.

Branka se danas sa nežnošću seća i kolege i velikog prijatelja Nebojše Glogovca, u čiju čast će i ove godine biti održan festival u Trebinju. Gledaćemo je i u seriji „Advokado“ Nikole Pejakovića, u filmu Dušana Kovačevića „Nije loše biti čovek“, novoj sezoni serije „Ubice moga oca“, a ovog leta snimaće film „Žal“. 

Branka Katić
ATA / Antonio Ahel 

Izvor: Lepa&Srećna