Članica grupe "Hurricane" Sanja Vučić nedavno je, sa svojim koleginicama, predstavljala Srbiju na "Evroviziji". Pažnja javnosti je usmerena na njih mesecima unazad, a sada je Sanja odluičila da otkrije tešku istinu za koju javnost nije znala. Zapravo, otkrila je da boluje od neizlečive bolesti, koja je relativno česta i najčešće zahvata žensku populaciju. U pitanju je Hašimoto virus. On zahvata najčešće žene starosne dobi od 40 do 50 godina, ali mogu imati i mlađe osobe koje su izložene prevelikom stresu.

Pevačici je bolest ustanovljena sa 25 godina, a pretpostavlja se da je sve to zbog stresnog života i posla koji ima. Iako se na prvo oko čini da je njen posao veoma lak, glamurozan i većina njih se pita: "Ma šta je to, stojiš pred kamerama pevaš, slikaš se i igras". To u principu jeste istina, ali postoji onaj deo posla koji se ne vidi kada se kamere ugase i koliko je to zapravo stresno.

Sanja je nedavno objasnila da je Hašimoto posledica nerviranja, lošeg imuniteta i brzog načina života koji vodi, a telo onda počne da stvara antitela i štitnu žlezdu vidi kao neprijatelja.

Pre nego što je saznala da boluje od ove bolesti, ona je stalno bila umorna i dešavalo se da se umorna budi i da joj se ne ustaje iz kreveta. Imala je velike promene raspoloženja, jako je bila nesrećna, iako je na svim poljima bila zadovoljna i ispunjena.

"Bila sam vrlo nesrećna iako sam, u suštini, na svim životnim poljima bila zadovoljna. Pomislila sam da postoji problem sa ženskim hormonima, pa sam rešenje prvo potražila kod ginekologa. Srećom, njoj je zbog sopstvenog iskustva bilo jasno o čemu pričam, pa mi je predložila da proverim štitnu žlezdu", rekla je pevačica.

Od kada je počela sa terapijom njeno stanje se znatno promenilo, lek nosi svuda sa sobom i uzima redovno vitamin D i suplemente koji sadrže selen i magnezijum.

Sanja je poslala veliku poruku svim ljudima koji se bore sa ovom bolešću i objasnila koje životne navike ona upražnjava i čine joj život lakšim.

"Nerviranje svakom čoveku stvara zdravstvene probleme, a nama sa Hašimoto sindromom naročito. Zato nastojim da, koliko god je moguće, zadržim pribranost. Uz to, trudim se da vodim zdrav život, ali moram priznati da mi ne uspeva baš uvek. Još pre dve godine počela sam da ishranu dovodim u red, jer su se pojavili problemi s težinom. Ne odgovaraju mi namirnice koje sadrže gluten, a mlečne proizvode sam svela na minimum jer mi smetaju, mada jogurt obožavam. Međutim, još nailaze periodi kada ne mogu da odolim „brzoj hrani“. Igrom slučaja, najviše volim upravo ono za šta će svaki lekar ili nutricionista reći „ne, nikako“. Kad želja nadvlada, već sutradan izgledam kao balon, jer moj organizam zadržava veliku količinu vode. Zato se odmah vraćam na pravi put, pa jedem ono što se svima savetuje, a i vežbam", rekla je članica grupe "Hurricane" za magazin "Hello".

Izvor: Lepa&Srećna