Velikan srpskog i jugoslovenskog filma Velimir Bata Živojinović preminuo je 22. maja 2016. godine. Na večni počinak glumca su ispratili brojni prijatelji, obožavaoci ali njegov sin Miljko nije mogao da prisustvuje sahrani.

On je kao stečajni upravnik preduzeća "Rad" 2005. optužen za zloupotrebu službenog položaja i u Srbiji nije bio od 2007. godine, kada je za njim raspisana Interpolova poternica. Nevinost je dokazao 2018. godine. O tome koliko ga je bolelo što oca nije mogao da vidi pred smrt govorio je prvi put.

"I danas me boli što nisam mogao da ispratim oca, a to je neko osnovno hrišćansko pravo. Ocu i majci bilo je uskraćeno da budemo zajedno poslednjih godina. Verujem da je sekiracija i briga za mene mnogo uticala na njihovo zdravlje. Možda bi duže živeli da je situacija bila drugačija",  izjavio je Miljko Živojinović, gostujući kod Jovane Joksimović, u emisiji „Uranak“. 

Poslednja želja velikog Bate Živojinovića bila je da još jednom vidi sina. Iako mu nije uslišeno da ga vidi uživo, oprostili su se preko video-poziva.

"Moja ćerka Dina otišla je u bolnicu i uključila kameru. Odslušali smo zajedno pesmu Olivera Dragojevića „Moj galebe“. Celog života smo je slušali kad smo išli na more, a na kraju je to bila naša oproštajna pesma. Tada je imao jedan komentar, na osnovu kojeg sam zaključio da odlazi. Ali, vedar duh ga nije napuštao do poslednjeg trena." rekao je Miljko koji je bez majke Lule ostao u decembru 2019. godine. Bata je sahranjen u Aleji zaslužnih građana, a plan je da se njegovi posmrtni ostac premeste u Koraćicu, gde će počivati sa voljenom suprugom Lulom.

"To je bila njihova želja, a sestra i ja smo se dogovorili da im je ispunimo. Tatina familija rodom je iz Koraćice, a mama je to mesto obožavala. U jednom periodu su tamo živeli. Zapravo, kad se sve sabere, mislim da su više vremena proveli u Koraćici, nego u Beogradu. Njihovi grobovi gledaće u pravcu naše kuće", rekao je Miljko.

 Izvor: Lepa&Srećna