"Zbog dede sam odustala od volontiranja u Africi gde sam htela da pomažemo gladnima i otišla sam da studiram u Londonu gde i sada živim", rekla je unuka glumca Velimira Bate Živojinovića.

S dedom, zvezdom partizanskih filmova, često se druži u njegovom beogradskom domu. 

Dina, koja radi u odnosima s javnošću, bliska je s dedom, kojem se više poverava nego roditeljima. 

Njen otac je Miljko Živojinović, koji je pobegao u Pariz zbog optužbi za kriminal. U maju je oslobođen svih optužbi pa se Bata radovao što je sin nakon osam godina mogao da ga poseti.

VIŠE: Nova karijera u 82. godini: Bata Živojinović postao zvezda Instagrama! (FOTO)

"Deda je i dalje jedini čovek kojem govorim sve svoje tajne jer me jedini razume", rekla je Dina. Bata joj govori kakav dečko bi joj odgovarao, a kad je na ručak kod bake Lule i Bate dovela dečka iz Nemačke, glumac ju je izgrdio jer nije želio da bude u vezi s Nemcem. Unuka ga je obradovala rekavši mu da nije u ozbiljnoj vezi s tim mladićem i da se više ne druže. Nakon moždanog udara koji je doživio pre dve godine Dina češće posećuje dedu.

"Bata vodi miran porodični život uz svoju Lulu koja bdi nad njim kao dobra vila. Retko izlazi, ali ga često posećuju prijatelji što mu je pomoglo da ostane vedar uprkos bolesti", rekla je Dina. Dodaje da je njen deda od mladosti borac, koji obožava da prepričava svoje anegdote stare 50 godina.

"Ne propušta utakmice, a redovno dok zajedno pratimo neki prenos, on navija za suparnički tim tek toliko da iznervira ostatak porodice", kaže Dina. 

Zavirite i u našu FOTO-GALERIJU!

Izvor: Prilagođeno sa 24sata.hr

LepaiSrecna "Deda je i dalje jedini čovek kojem govorim sve svoje tajne jer me jedini razume", kaže Dina, unuka Bate Živojinovića i otkriva detalje odrastanja uz glumačku legendu...