Na 70. Kanskom festivalu sinoć je, kao i pre pola veka, letelo perje, a jedna od naših najlepših glumica, Olivera Katarina, pokorila je Kroazetu stasom i glasom pevajući „Ðelem, delem“.

PROČITAJTE JOŠ: 10 najpopularnijih frizura na Kanskom festivalu: evo kako svetske lepotice sređuju kosu u 2017. godini (FOTO)

Reporteri Kurira prisustvovali su svečanoj projekciji filma "Skupljači perja" za krem svetskog filma, koji je na kraju ostvarenje Saše Petrovića nagradio ovacijama.

Kao da su svi vremeplovom vraćeni u davnu 1967. kada je film osvojio Gran pri žirija, a Olivera blistala na crvenom tepihu između Bekima Fehmijua i Bate Živojinovica. I njima u ćast, Olivera je podsetila na autentičnost "Skupljača perja" i sa istim sjajem zablistala u Srpskom paviljon u pratnji mladog kolege Stefana Uroša tesića i Jugoslava Pantelića, direktora Kinoteke. Naša glumica je tom prilikom, na oduševljenje prisutnih, među kojima su bili sestra Saše Petrovića i glumac Goran Bogdan, zapevala "Đelem, đelem".

Video nastupa Olivere Katarine na Kanskom festivalu pogledajte na sledećoj strani!

PageBreak

"Posvećujem svoj dolazak mojim dragim kolegama koji nisu više s nama. Hvala narodu Srbije što me je pratio. Stižu poruke sa svih strana. Kažu, to je prava diva, diva koju je narod proglasio. Ovo je uspeh Kinoteke, Filmskog centra, svih kolega i uspeh "Skupljača perja". Srbijo, imaš zbog čega da se raduješ", rekla je na besprekornom francuskom Olivera Katarina, s istog mesta na kojem je i pre pedeset godina trijumfovala.

PROČITAJTE JOŠ: EVO KAKO LJUBI MONIKA BELUČI: Lepa Italijanka šokirala ceo svet postupkom na otvaranju Kanskog festivala (FOTO)


Tokom trodnevnog boravka u Kanu Olivera nam je direktno prenosila utiske s Kroazete i prisećala se uspeha koji joj je, kako kaže, bio najznačajniji u karijeri."Sve ovo me je neverovatno uzbudilo i usrećilo, ali i dosta umorilo. Prosto ne mogu da verujem da sam ponovo dobila priliku da pokažem vrednost „Skupljača perja“ i da, na moju radost, ponovo zapevam "Ðelem, đelem". Pesma i film očarali su tada Francuze, a nadam se da će i nova publika da ga prihvati s istim oduševljenjem", rekla nam je Olivera.

Tekst: Mona Cukić

Izvor: Kurir