"Najveća mi je želja da se opet vidim sa sinom. Stalno ga sanjam, a uželeo sam se da ga, stvarno, zagrlim", kaže Velimir Bata Živojinović, u razgovoru za Novosti objavljenom 23. decembra 2014. godine.

Naš proslavljeni glumac inače bije odsudnu bitku za zdravlje u svom domu, u Beogradu.

"Stalno sanjam Miljka. Za poslednjih osam godina video sam ga samo dva puta Da opet vodimo naše duge razgovore. Da jednostavno bude pored mene. Jako smo vezani. Za poslednjih osam godina, video sam ga dva puta, na samo par dana. Pre toga su ga držali šest meseci u Novom Sadu. Mislim, nepravedno. Pričao sam o tome tamo gde je nadležni to trebalo da čuju, da ponavljam? Ne! Srećom, sa ćerkom Jelenom se češće viđam. Unuci obožavaju da dođu u Beograd. Ali nisu samo vezani za Beograd, već i za Koraćicu, dedin zavičaj," rekao je Bata.

Prilično pogoršano zdravlje nije mu dozvolilo ni da se vidi sa kineskim premijerom Li Kećijangom, koji je protekle nedelje, uz premijera Srbije Aleksandra Vučića, bio domaćin značajnog samita. Ali, i gost Srbije.

- Žao mi je. Zaista nisam mogao da se sretnem sa kineskim premijerom. Uostalom, neka kineskom narodu ostane uspomena na Valtera, onakva kakva je u njihovom sećanju. Ali sam mu, odmah kada je stigao, preko kineske ambasade u Beogradu uputio telegram dobrodošlice.

Izvor: Novosti