Srpski glumac Miloš  Biković pandemiju virusa korona vidi kao vreme iskušenja i borbe, ali i prostor da ljudi bolje upoznaju sebe i svoje bližnje za šta je u modernom vremenu tehnološke revolucije sve manje prilike. 
Prema njegovim rečima modeli prilagođavanja okolnostima koje je formirala pandemija, predstavljaju izazov za čitavo čovečanstvo i dodaje da je za njega Ističe da je 2020. godina za njega bila i inspirativna i zahtevna.

"U mojoj profesiji je taj izazov ogroman. Pozorišta su se borila da prežive i pre nego što smo saznali da postoji virus covid 19. Činilo nam se da će odsustvo publike biti smrtnosan udarac pozorištu, ali teatar je do sada preživeo sve pa zašto ne bi i pandemiju. Nedavno smo imali direktan prenos izvođenja predstave "Kad su cvetale tikve" u Beogradskom dramskom pozorištu, koju je onlajn videla publika u 572 grada. To je jedan od načina da pomognemo pozorištu da preživi pandemiju" kazao je Biković.

Za njega nema dileme da je živi kontakt sa publikom važan segment svakog postojanja svakog pozorišta.

"Svaki glumac sa velikim nestrpljenjem očekuje da se publika bez epidemioloških mera vrati u pozorište. Važno je da svi budemo mentalno i fizički spremni za taj trenutak" kazao je Biković. Pandemiju ocenjuje i kao vreme u kome je sagledavao, kako kaže, stvari sa druge strane da mu je pandemija između ostalog ostavila vreme da malo odmori i predahne.

"U martu i aprilu sam pronašao vreme za sebe u kojem nije bilo uobičajnih dnevnih obaveza i shvatio sam da ma koliko se trudio da kontrolišem sopstveni raspored, ipak prebrzo živimo" kazao je Biković.

Izvor: Tanjug