Lepa i mlada glumica Jelena Grujičić Mur, koju mnogi već nazivaju srpskom Monikom Beluči, u "Dari iz Jasenovca" igrala je Jevrejku Blankicu koja je spasila Darin život gubeći svoj.

U sceni kada mala Dara beži iz logora a Blankica je spasava i tako gubi život od ruke nadzornice Božice - koju igra Ana Lečić, u potpunosti je osvojila srca publike.

Zanimljivo je da je ovo Jelenina prva uloga. Kada je izabrana na kastingu, nije se dvoumila ni sekunde.

"Osetila sam ulogu odmah, još dok sam čitala. Drago mi je da mi je to bila prva uloga. Vrlo rado sam je prihvatila, jer sam znala da ovako nešto neću često dobijati", rekla je glumica u emisiji "Sceniranje" na Kurir TV.

Uspehom filma je prezadovoljna, a najpotresnije scene tokom snimanja bile su joj sa decom, sa kojom joj je, kako kaže, bilo zadovoljstvo da radi. Ipak, ima bojazan od pogrešnog shvatanja filma.

"U meni izaziva strah to da li će ovaj film probuditi mržnju ili potrebu za osvetom kod mlađih generacija. Nadam se da se to neće destiti, jer ničije namere to nisu bile. Nadam se da će ovaj film, koji ima veliki zadatak, uspeti da pročisti neka srca, umesto da ih uprlja", poručila je Jelena.

Izvor: Lepa&Srećna