Danijela Štajnfeld optužila je Branislava Lečića za silovanje. Glumica koja živi u Americi od 2012. godine, kada se, po njenim rečima, silovanje i dogodilo, došla je u Srbiju kako bi u beogradskom Višem javnom tužilaštvu, na poziv tužioca, dopunila svoj prethodni iskaz u kom je navela da ju je glumac silovao.

Lečić se ovim povodom i zvanično oglasio, rekavši da je sve što je Danijela iznela "gnusna laž" te i da je spreman da ide na poligraf kako bi to dokazao. Takođe, oglasile su se i mnoge javne ličnosti, koje su Danijeli pružile podršku, a među njima je proslavljena glumica Mirjana Karanović, koja u znak protesta odbija da igra u predstavi zajedno s Branislavom Lečićem.

"Poštovani, obaveštavam vas da odbijam da igram sa Branislavom Lečićem u predstavi 'Mamu mu j*bem, ko je prvi počeo', u znak protesta zbog njegovog ponašanja prema koleginici Danijeli Štajnfeld. Ovo se odnosi na sve eventualne buduće predstave sa tim glumcem. Spremna sam i da predstavu igram, ukoliko se odlučite da ga zameni drugi glumac", napisala je glumica.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko je žrtva pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36. Ukoliko ste žrtva seksualnog zlostavljanja ili znate nekog ko jeste, javite se na SOS telefon Autonomnog ženskog centra 0800-100-007.

 Izvor: Lepa&Srećna