Glumicu Milicu  Zarić nemamo tako često priliku da gledamo na malim ekranima. Stoga je njena rola Jelene Tomović u hit seriji „Tajne vinove loze“  prava poslastica za sve gledaoce. Za junakinju koja iz epizode u epizodu prerasta u sve veću negativku, ona kaže da je udaljena od njene ličnosti i da je morala da traga za sredstvima kojima će "odbraniti" lik Jelene Tomović. 

– Čim sam dobila scenario serije "Tajne vinove loze" na čitanje, uvidela sam da je Jelena interesantan i, što bi glumci rekli, sočan lik. Do sada nisam igrala slične uloge i samim tim mi je ovo bio veći izazov. 

Trebalo je naći opravdanja za njenu gordost, bahatost i često nadmen i neprijatan odnos prema ljudima, pa čak i s onima iz najbliže okoline – smatra Milica Zarić, dodajući da je da bi za takvo ponašanje pronašla opravdanje, a da ne Jelena ne bude karikatura, imala ogromnu pomoć reditelja Marka Manojlovića. Po nekim parametrima, smatra ona, Jelena ima i pozitivne karakteristike.

– Jelena želi da sačuva brak, porodicu. Grčevito se bori da stvari ostanu onakve kakve ih je posložila. Međutim, stvari joj izmiču iz ruku. Kada taj neki lažni život koji je izgradila, slika za svet o ugodnom životu, počinje da se raspada, ništa unutra ne ostaje. Jelena ostaje sama i nema za šta da se uhvati – objasnila je.

Miličin lik je oduvek naučio da živi u raskoši i bogatstvu, a glumica je ovom prilikom objasnila šta za nju novac privatno predstavlja, te da li je bogatstvo danas merilo vrednosti.

– Nažalost, mislim da živimo u vremenu, na planeti, gde je monetarna jedinica centar sveta i da se sve vrti oko para. Novac je postao merna jedinica vrednosti. Jelena stavlja novac u centar, jer je tako naučena. Ona je rasla i ceo život provela u materijalnom izobilju, ali duhovno ne da je siromašna nego je potpuno prazna. Jeste kliše, ali u novcu nije sreća. Ne pričam o tome kada treba da se borite za egzistencijalne stvari, da niste gladni, da imate krov nad glavom…

Ako ste materijalno obezbeđeni za normalan život, novac ne može da vam kupi sreću, ispunjenje, mir u duši. Može materijalne stvari, ali pitanje je šta želite u životu i verujete li u filozofiju da ćete novcem da nadoknadite nešto ili da vam je novac neophodan da biste bili srećni, ispunjeni. Ja mislim da nije”, objašnjava Milica, koja priznaje da joj je drago što igra negativku.

– Adrenalin je veći. Meni je ova uloga vrlo interesantna i izazov mi je bilo raditi je. Jako mi je bilo lepo na snimanju – ističe ona.

Izvor: Blic