Nekada u samom vrhu svetskog tenisa, Jelena  Dokić je danas sportska novinarka u Australiji, a upravo je objavila fantastičan intervju sa Serenom Vilijams, na turniru Australijan Open. Međutim, uprkos komplimentima za njen novinarski rad koje joj je uputila Serena lično, u prvi plan došla je Jelenina težina!

Naime, nakon što je bila oslabila više od 50 kg, bivša teniserka se ponovo ugojila. Očigledno je dobila mnogo kritika, jer je odlučila da o njima naglas progovori:

"Nisam ni blizu svoje najveće težine, ali sam iskrena oko toga da sam dobila kilograme tokom "lokdauna" u Melburnu. Psihički mi je bilo jako teško u najtežem "lokdaunu" na svetu jer svoje najmilije nisam mogla da vidim u poslednjih 15 meseci. Čak su mi se pojavili problemi s depresijom i anksioznošću i to je bila bitka koju sam vodila", napisala je Dokić.

Jelena je poslala poruku svima koji je kritikuju zbog izgleda.

"Sram vas bilo. Nemojte ništa ni da govorite ako nemate da kažete nešto lepo. Zašto ne govorite o onome što sam ostvarila umesto da govorite o mojoj težini. Određuje li moja težina moju vrednost? Lako je suditi drugima, ali zašto ljudi ne mogu da budu ljubazni? Trebali bi da razgovaramo o unutrašnjoj lepoti osobe, a ne o površnom spoljašnjem izgledu. Stavite se u kožu osobe koju vređate i zamislite da je to vaša majka, sestra ili ćerka. Takođe, mogla bih da budem trudna. Nikad ne znate kroz što neko prolazi i s čime se bori!"

Kakvim je pitanjima Jelena oduševila Serenu Vilijams, možete čuti i u video snimku intervjua.

Izvor: Lepa&Srećna