Toliko mi je žao što je moralo da dođe do ovoga, izjavio je princ Hari u svom prvom javnom obraćanju vezanom za kraljevski otkaz koji su Megan Markl i on podneli u januaru 2020. godine, piše Lepa & Srećna.

Kako javljaju britanski mediji, vojvoda od Saseksa bio je gost na formalnoj ali privatnoj večeri koju je 19. januara 2020. godine organizovalo humanitarno društvo čiji je on osnivač.

Sentebale, koje je on osnovao zajedno sa princom Seisom posvećeno je deci i mladima pogođenim HIV-om u Lesotu i Bocvani. Inače, reč "sentebale" znači "ne zaboravi me" a posvećena je uspomeni na majke dvojice prinčeva. Mnoga deca kojima ovo društvo želi da pomogne izgubilo je roditelje obolele od AIDS-a.

Kako je i očekivano, njegov govor je izazvao ogromnu pažnju, a prenose ga mnogi mediji.

Kako je Hari naglasio, Megan i on nisu lako doneli ovu odluku. Takođe, kako kaže, svestan je da nisu uvek sve radili kako treba, ali "nije bilo druge opcije".

Kad se venčao sa Megan, bili su oboje veoma uzbuđeni, naveo je princ. Bili su puni nade i spremni da služe. Zato je, naglasio je, veoma tužan što je "do ovoga moralo doći."

Detalj koji je mnoge izuzetno duboko dirnuo bilo je prinčevo spominjanje sina.

PageBreak

Naime, on se zahvalio svim prisutnima za podršku i, posebno, za radost koju su podelili s njim po rođenju sina koji je, kako je rekao, baš pre neki dan po prvi put u svom životu video sneg!

Dodatno, svi mediji ističu kako je princ Hari izrazio zahvalnost i poštovanje svojoj baki, kraljici Elizabeti II koja ostaje njegov "vrhovni komandant".

Da podsetimo, princ Hari ima nekoliko vojnih funkcija koje sada više neće obavljati.

Ipak, kako je zaključio, vodiće život pun obaveza, Ujedinjeno kraljevstvo ostaje njegov dom i mesto koje voli.

Inače, mnogi izvori navode da će princ Hari i Megan odlično zarađivati od kompanije koja se bavi filmskom i televizijskom produkcijom. Dobro obavešteni tvrde da je Megan preselila svoju kompaniju Frim Fram iz Kalifornije, gde je do sad poslovala, u Delaver gde je mnogo lakše sačuvati svoju privatnost.

Tekst: C. L. S.

Izvor: Lepa&Srećna