Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOROSKOP MEGAN MARKL I PRINCA HARIJA: zvezde otkrivaju tajnu kraljevskog para

  Izvor: Foto: Profimedia

Nedavna odluka princaHarija i Megan Markl da više ne budu visoki članovi kraljevske porodice odjeknula je kao skandal u Velikoj Britaniji. To što je ovaj događaj skandalozan u jednom delu mnjenja ove zemlje ne čudi, jer Ujedinjeno Kraljevstvo je zemlja saturnovski tradicionalna i kao takva na neki način prirodno u otporu prema novinama i društvenim slobodama i pravima, koje su astrološki u simbolici Urana.

Horoskop veze Megan i Harija, odnosno kompozitni horoskop (koristim Dejvison u primerima), krije jedan interesantan aspekt koji govori o mogućnosti ovakvog razvoja događaja. Naime Sunce u ovom horoskopu se nalazi u znaku Riba u 11. kući i u kvadratu je sa konjunkcijom Jupitera i Urana u 7. kući.

Povezane vesti

Pozicija Sunca u 11. kući može govoriti da je zajednički identitet usmeren na društvenu ulogu. Sunce ima trigon sa Saturnom i Plutonom, što govori da prihvataju odgovornost i tradicionalne strukture moći. Međutim, ovo može značiti i da su kao par moćni i da tu moć mogu crpeti i iz samih sebe, a ne samo iz stečenog statusa. Konjunkcija Saturna i Plutona koja je već jedno vreme aktuelna, može upravo prozvati one horoskope u kojima figurira!

Istovremeno, Sunce u kompozitnom horoskopu Megan i Harija ima kvadrat sa konjunkcijom Urana i Jupitera. Veza sa Uranom ukazuje da se identitet ne vezuje isključivo za tradicionalno, već upravo da se veza identifikuje i sa nekim novim tokovima i da postoji jaka potreba da se izraze kao slobodni i osetljivi na društvenu pravdu.

Pošto je kvadrat u pitanju, ta potreba može dovesti i do pobunjeničkog stava u javnosti (7. kuća). Sa ovim aspektom osobe inspirišu jedno drugo na veću slobodu na veću nekonvencionalnost nego što bi možda individualno bili skloni.

Povezane vesti

Ako pogledamo natalnu kartu princa Harija, primetićemo jako izraženog Saturna u Škorpionu visoko na MC, što ga povezuje sa tradicijom svoje porodice i zemlje (doduše njegov Mesec je u opoziciji sa Saturnom, što ukazuje na problem i neudobnost u tom smislu).

Istovremeno, Hari ima pobunjeničku stranu koja je oslikana Mars-Uran konjunkcijom u 11. kući u Strelcu, dok je Mars istovremeno u kvadratu sa Suncem, govoreći o sukobu sa ocem ili autoritetima.  Znak Strelca i 11. kuća govore da će postojati problem sa nekim društvenim uverenjima.

Megan ima vladara Ascendenta u konjunkciji sa Saturnom i Jupiterom, što ukazuje da je i ona donekle spremna da ispoštuje tradicionalne vrednosti. Sa druge strane, ona ima neaspektovanog Urana u 5. kući (ako izuzmemo seskikvadrat sa Marsom) i u trigonu sa Ascendentom. Megan, dakle, vrlo voli svoju slobodu i identifikuje se sa njom, a neaspektovanost Urana može upravo voditi preteranom naglašavanju simbolike te planete u životu osobe.

Sa Suncem u kompozitnom horoskopu koje je u kvadratu sa Uranom i Jupiterom, par je definitivno spreman da brani svoje pravo na slobodu i sopstvena uverenja i poglede na stvari.

Kvadrat sa Jupiterom samo pojačava dejstvo Urana, jer Jupiter želi da to Sunce pronađe sopstveni smisao, da izraste iz poznatih okvira i upozna neke nove ideje, kulture, svetove. Sunce u kvadratu sa Uranom i Jupiterom želi sve VIŠE i SLOBODNIJE i spremno je da se bori za to. Eto primera kako kvadrat, čak i u širem orbisu, radi jače nego tesan trigon (sa Saturnom).

I na kraju, da se pozabavimo prognostikom.

Kada progresiramo kompozitni horoskop na datum Mexita, vidimo da je progresivni Mesec upravo došao u konjunkciju sa Jupiterom i Uranom, tačnije u progresijama je između njih, a u kompozitu egzaktno na Jupiteru!

Taj isti Mesec je na 9° Strelca gde se nalazi natalni Uran Harija. Da je u pitanju vrlo značajan događaj u njihovoj vezi, u kojoj njih dvoje preuzimaju MOĆ i BUDUĆNOST u svoje ruke, govori činjenica da je u progresijama Severni čvor u egzaktnoj konjunkciji sa Ascendentom i egzaktnom trigonu sa Plutonom. Južni čvor koji je u kompozitu u konjunkciji sa Neptunom, sada dolazi egzaktno na njega aktivirajući događaj simbolikom gubljenja (Južni čvor) jedinstva (Neptun) sa ostatkom kraljevske porodice.

Ovo je aspekt podnošenja žrtve. A žrtva je ovde u funkciji Urana i slobode. Ali i ljubavi. Progresirana zajednička Venera dolazi egzaktno na Ascendent kompozitnog horoskopa, što negde govori da će njihov brak biti u prvom planu, jer Venera je i vladarka Ascendenta kompozita.

Tranzitna slika nam daje dodatne informacije. Merkur i Sunce aktiviraju trigonom pomenutu progresiranu Veneru i Ascendent kompozita. Istovremeno vidimo da tranzitni Neptun egzaktno kvadrira Harijevog Marsa, koji je vladar MC i 3. kuće, što će nam reći da on ovu odluku o promeni svog statusa donosi ne iz praktičnih razloga, već krajnje iracionalnih, emotivnih i idealističkih. Možemo reći i da ne razmišlja trezveno.

Ipak, konjunkcija Saturna i Plutona pravi egzaktan trigon ka njegovom natalnom Suncu, što nam govori da on kao individua preuzima moć i odgovornost u svoje ruke. Ovaj aspekt mu daje veliku snagu za ovako transformativan korak. Tranzitno Sunce je u egzaktnom kvadratu sa Harijevom Venerom koja govori o porodici iz koje potiče (vladar 4. kuće i dispozitor Meseca). Ovaj aspekt simboliše odvajanje sopstvenog identiteta od porodičnog.

Povezane vesti

Najzad, tranzitni Uran pravi egzaktan sekstil/trigon ka osi čvorova u kompozitnom horoskopu i polusekstil ka Veneri. U progresijama je Saturn na 2° Škopiona, dakle u egzaktnoj opoziciji sa tranzitnim Uranom!

Ovaj aspekt negde i sumira borbu između ograničenja i slobode, tradicije koju simboliše britanska monarhija i modernog demokratskog društva u kome bi trebalo da vlada sloboda i koje teži da svima garantuje jednaka prava i jednake mogućnosti bez obzira na to kojoj rasi ili društvenom sloju pripadali.  

Tekst: Tina Garofani

Izvor: Profesionalna astrologija

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije