Prema feng šui pravilima, svaki predmet koji koristimo ima svoju energiju, pa se tako i za novčanik vezuju određeni saveti. Ako želite da privučete prosperitet, pozitivnu energiju i izobilje, fokusirajte se na 3 ključne stvari.

1. Boja

Srećna boja za 2024. je zelena. Predstavlja rast i vitalnost. Ako vam se ne dopada ova boja, dovoljno je da odaberete materijal sa zelenim detaljima ili čak postavom. Ova boja će vam pomoći da privučete više novca i mogućnosti u 2024.

2. Oblik i materijal

Oblik novčanika takođe značajno utiče na njegova feng šui svojstva i samim tim i na finansijsku stabilnost. Ako je dobro dizajniran, može da poveća akumulaciju bogatstva. Ravni, jednostavni novčanici omogućiće da novac bude spakovan bez preklapanja, što će garantovati pozitivan protok energije. Novčanik treba da bude dovoljno prostran i da u njemu bude mesta za sav novac, kartice i dokumenta.

Materijal je takođe jako važan: koža je poželjna zbog svoje izdržljivosti i pozitivnih energetskih karakteristika. Novčanik treba da bude funkcionalan, a rajsfešlusi i kopče jednostavni za upotrebu.

Feng šui pravila za novčanik koji privlači novac
Shutterstock  

3. Organizacija

Čistoća i organizacija su za feng šui principe izuzetno bitni. Oslobodite se svih bespotrebnih predmeta iz novčanika poput starih računa, priznanica, podsetnika i papirića. Oni će stagnirati energiju i tako uticati na vaš finansijski rast. Jednom nedeljno čistite novčanik i pakujte novac kao i kartice na svoja mesta. Rasporedite sve po pregradama - kovanice i papirni novac ne treba da se nalaze u istom prostoru, a kartice obavezno ubacite u zasebne džepiće. Takođe, preporučuje se da odvojite kreditne kartice od kartica za popuste i drugu namenu. Ređajte novčanice po veličini, to će doprineti osećaju reda i organizacije.

Pogledajte i 5 biljaka koje privlače novac kao magnet.

BONUS VIDEO:

Feng šui trik koji privlači sreću i blagostanje u dom Tik Tok

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.