Drevna kineska filozofija feng šui, koja smatra da se harmonija može postoći kroz tehniku uređenja životnog prostora i pravilnim raspoređivanjem nameštaja, otkriva nam i koje biljke navodno mogu da nam privuku novac u dom.

U pitanju su prelepe biljke koje je inače lepo gajiti kao način da unesemo više zelenila i prirode u svakodnevni život, a možete ih držati i u domu i u kancelariji.

1. Bambus

Ovo je idealna biljka za sve koji veruju da im biljka može prrivući novac u dom, a pritom ne vole da mnogo pažnje posvećuju sobnom cveću. Bambus se gaji veoma lako, zahteva samo umerenu količinu vode i sunčeve svetlosti, a OVDE saznajte koliko stabljika bambusa vam donosi ljubav.

bambus 002.jpg
Shutterstock  

2. Krasula

Ovu biljku zovu i biljka novca te je logičan izbor za pristalice feng šui učenja kojima je potrebno više novca. Da bi se uspešno razvijala, krasuli je potrebno dosta svetlosti i umereno zalivanje.

3. Jasmin

Osim što miriše kao parfem i izgleda izuzetno elegantno, jasmin je prelepa biljka koja privlači novac, iako su pravila za gajenje jasmina malo komlikovanija.

jasmin 2-min.jpg
Shutterstock  

4. Bosiljak

Jedan od omiljenih začina u srpskoj kuhinji navodno je i magnet za novac i zaštita od negativne energije. Lako ga možete gajiti u kući uz prozor, kako bi imao dovoljno sunca koje mu je neophodno.

5. Lavanda

Prema Feng šui učenju, lavanda je jedna od biljaka koja ima moć da privuče bogatstvo. Za njen napredak potreban vam je dobar supstrat i redovno zalivanje.

Saznajte i šta se sadi i seje u aprilu.

BONUS VIDEO

Koje biljke savršeno uspevaju na istočnom prozoru u domu TikTok/vetterplantco

Tekst: Lepa&srećna / B.S.