Mačak koji je zaštitio dvoje dece od potencijalnog susreta sa smrtonosnom zmijom uginuo je pošto je tokom borbe sa gmizavcem zadobio smrtonosni ujed. Ovaj domaći kratkodlaki mačak igrao se u dvorištu porodičnog doma na Sunčanoj obali u Kvinslendu sa dvoje dece kada je ugledao zmiju kako se približava, javlja portal 9news.com.au.

Porodica kaže da je Artur odmah krenuo u napad i ubio zmiju. Kako navode u Hitnoj službi za životinje u naselju Tanuva, mačak je ujeden dok su decu sklanjali na sigurno.

„Smeđa zmija Pseudonaja textilis, jedna od 10 najotrovnijih australijskih zmija, ušla je u dvorište upravo tamo gde su se deca igrala“, napisao je tim Hitne službe za životinje na društvenim mrežama.

Smeđa australijska zmija
Instagram / animalemergencyservice 

„Artur je krenuo u akciju u želji da zaštiti mlađi deo svoje porodice. Na nesreću, u tom procesu zadobio je fatalni ugriz otrovnice. U haosu koji je nastao da se deca sklone iz dvorišta, niko nije video ugriz, ali se mačak srušio i ubrzo podigao na noge kao da je sve u redu“, objašnjava tim u objavi.

Sledećeg jutra Arturova porodica je ustanovila da njihov ljubimac ne može da ustane i odvela ga hitno kod veterinara. Na nesreću, stanje je bilo suviše ozbiljno da bi se životinja oporavila.

„Arturova porodica, razumljivo skrhana bolom, pamtiće ga s ljubavlju i zauvek će mu biti zahvalna što je deci spasao život“, navodi se u objavi Hitne službe za životinje.

Izvor: RTS