Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle ostalo

MAČAK HEROJ SPASAO CELU PORODICU OD SMRTI: neprekidno maukanje bilo je znak smrtne opasnosti

Autor Marija Ivosh
Autor Marija Ivosh

Mačak je išao kroz kuću posrćući ali nije prestajao da mjauče - evo kao je spasao porodicu od sigurne smrti.

Izvor: Foto: Shutterstock

Mačak Mister Bu spasao je od trovanja celu porodicu iz američkog grada Sinsinati tako što je neprekidnim mjaukanjem, što inače nikad ne radi, probudio svoje vlasnike.

Da nije to učinio velika je šansa da bi došlo do tragedije, jer se kuća, dok su svi spavali, ispunila ugljen-monoksidom, gasom koji je do sada bezbroj puta širom sveta otrovao cele porodice na spavanju, jer je potpuno neprimetan - bez boje, mirisa i ukusa.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE OMILJENI I NAJSLAĐI MAČAK NA INSTAGRAMU: ova mačka prodaje ribu na pijaci, a oduševiće vas njegove slike (FOTO)

Sedmogodišnji mačak je išao kroz hodnik posrćući i gubeći ravnotežu, ali je i neprestano mjaukao.

"Onesvestio se nekoliko puta pokušavajući da nas probudi. To je zaista neverovatno, jer nikad ranije nije mjaukao. Kao da je čekao čitav život da uradi tu herojsku stvar", rekla je njegova vlasnica, koja se, kada je pošla za njim, takođe onesvestila.

PROČITAJTE JOŠ: PRESLADAK VIDEO PAMETNE MAČKE JE OSVOJIO INTERNET: ova maca zna fenomenalan trik i nasmejaće vas do suza! (VIDEO)

Nju su otac i brat izneli napolje, a kasnije je spasena i njena majka koja je sa sobom ponela mačka.

Istraga je pokazala da je procurio gasni bojler u podrumu, a vatrogasci koji su došli na lice mesta bili su vrlo srećni što su svi dobro, a porodici su savetovali da nabavi detektor za ugljen-monoksid.

Izvor: Kurir.rs/Tanjug

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...