Porodica Šimunović iz Boljevca, sa troje dece, iseljena jer su u njihovom domu pronađeni poskoci i smukovi, piše Kurir. 

PROČITAJTE JOŠ: Zmije otrovnice u Srbiji: kako preživeti ujed zmije šarke

Milan Šimunović iz sela Drnovca kod Boljevca pronašao je u kući leglo od čak tri stotine zmija, koje su preplavile čitavo domaćinstvo ove petočlane porodice. 

U leglu smukova pronađeno je i nekoliko poskoka, najootrovnijih zmija u Srbiji.

Šokiran otkrićem, Šimunović je pretražio kuću i ustanovio da su se gmizavci nakotili iza lamperije na tavanu kuće, a pošto je njih nekoliko našao i u dečjim krevetima, prijavio je to nadležnima, koji su porodicu momentalno iselili.

- Krajem prošle nedelje probudila me ćerkica Laura (3) i rekla: „Tata, tata, videla sam velikog guštera kako mi prolazi ispod pokrivača.“ Žena i ja smo se se prestravili kad smo se osvrnuli po kući i videli zmiju kako gamiže, sledili smo se. Međutim, to je tek početak nevolja. Istog dana u kući sam ih ulovio čak sedam. Klizile su ispod lamperija, silazile sa tavanica, pomaljale se iza posuđa, šporeta. Prava najezda. Tokom noći uhvatio sam još četiri zmije, ukupno 11 za 24 sata - priča domaćin.

Kućica Šimunovića nalazi se na brdu iznad Boljevca. Pre je to kolibica nego kuća. Izgrađena je na temeljima nekadašnje staje. Šimunovići su svojeručno sklepali domaćinstvo od dve prostorije. 

EKipe iz niške „Zoo- planete“ koje su došle da uklone zmije ustanovile su da su se gmizavci prvobitno naselili u stajnjaku kraj trošne kućice.

Tekt: M. M.