Fej Bomen (85) je nosila na ruci svoj verenički prsten kad je pala i polomila kuk. Hitna pomoć ju je prevezla u bolnicu, a tamo ga je predala bolničarki, baš kao i sav drugi nakit koji je imala na sebi.

Operacija je bila uspešna, baš kao i rehabilitacija koja je trajala nekoliko meseci. Tek stigavši kući, Fej shvatila da joj nisu vratili nakit. Sve bi nekako i prežalila, ali nije mogla dijamantski prsten koji je nosila na svojoj ruci decenijama.

Upoznala je Toma na jednoj zabavi i toliko su se dopali jedno drugom da su se iste večeri držali za ruke pod stolom. Zgodni marinac je bio očaran lepom plavušom i ubrzo je počeo da štedi svaki dolar za prsten.

Uspeo je da kupi dijamant od pola karata, optočen belim zlatom i jednog dana je došao kod Fej na posao, kleknuo pred nju i zaprosio je.

"Nisam bila princeza kad sam se udala za Toma", seća se ona. "Ali on je od mene napravio princezu." Razvedena, sa tri ćerke, našla je u njemu ne samo muža već i dobrog oca za svoju decu.

"Svakog jutra mi je donosio doručak u krevet. Ubrao bi cvet u dvorištu i stavio ga u malu vazu na poslužavniku. Pitao me je kako želim da mi iseče bananu", seća se Fej.

Srećan brak je potrajao 48 godina. Posle izlaska iz mornarice, Tom je počeo da se bavi građevinom. "Renovirao je svaku kuću u kojoj smo živeli", seća se Fej. Sam je radio vodoinstalaterske i električarske poslove, dodao još jednu sobu, ugradio francuska vrata, radio honorarno da bi mogao da kupi novu džakuzi kadu za ženu koju je voleo.

Romansa se nastavljala gde god da su se selili: sa Floride na Rod Ajlend, iz Londona u Istanbul pa nazad na Floridu. Ona je uživala u njegovom izgledu, volela je kako miriše. Na plaži bi plesali zatvorenih očiju.

Tom je brinuo o Fej dok je mogao. Kad je ušao u šestu deceniju, zdravlje je počelo da popušta. Napuštala ga je i snaga, ali i zdrava pamet. Desilo se da izađe napolje samo u vešu, da se zaboravi u radnji, podigne žvaku s poda i gurne je u usta.

srecni muz i zena u starosti.jpg
Shutterstock  

Iz kade više nije mogao da ustane sam. Sad je Fej bila tu da ga podigne na noge. U dvorištu je ležao na prekrivaču i čupkao korov. Više od 20 godina je to trajalo, dok nije tražio da ga smeste u dom. Pristala je, ali je znala da se probudi usred noći i da ode do doma, čak i da legne uz Toma u krevet.

"Ne želim da umrem", ponavljao je. Kad se kraj približio, bio je morfijumu, prestao je potpuno da govori. Fej je bila uz njega, držala ga za ruku. Poljubila je umrlog muža i pomolila se bogu. Na ruci joj je ostao dijamantski prsten koji je nosila i narednih sedam godina.

Sve dok joj, na dan pada, nisu tražili da skine prsten u bolnici. Tu je i nestao. Mesecima je Fej sa ćerkom pokušavala da mu uđe u trag. Tek kad je podelila ovu priču s novinarima i objavili je CNN i drugi mediji, digla se "prašina". Policija je zadužila detektiva direktno za ovaj slučaj, a bolnica najavila da je spremna da nadoknadi štetu ako prsten ne bude pronađen.

BONUS VIDEO:

Vladeta Jerotić u uspehu braka TikTok/ srbijuupoznaj

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.