Dolaskom leta kao da sebi nesvesno dajemo nekakva odobrenja, koja su preko zime privremeno bila stavljena  van snage – među njima i dozvolu za sreću i zadovoljstvo.

Kada pomislimo ili kažemo „leto”, glavne asocijacije su: sunce, more, odmor, dugi dani, lepršave haljinice, slatkasti mirisi i, uopšte, neka lakoća u vazduhu. Poznato je i da izlaganje suncu direktno utiče na proizvodnju vitamina D u telu, koji je odgovoran za lučenje tzv. hormona sreće – endorfina, dopamina i serotonina.

Lekoviti razgovori Ana rodić_1200 x 900_foto_privatna arhiva.jpg
Privatna arhiva 

Njihova visoka koncentracija u organizmu pojačava zadovoljstvo, radost, bliskost, ljubav. Kako je dominantno društveno biće, čovek ima potrebu da svoja osećanja podeli s drugim ljudima i da kroz odnose s njima zadovolji mnoge potrebe. Kada se u sve to umeša otkrivena koža ispod letnje, neretko providne i oskudne odeće, nije teško osetiti seksualnu privlačnost, kao prvu reakciju na vizuelnu stimulaciju već probuđenog nervnog sistema.

Lekoviti razgovori_1200 x 900_foto_Shutterstock.jpg
Shuttertock 

Čini se da navedeni razlozi, kao i češće kretanje i socijalizacija u lepim i toplim danima, neminovno dovode do zaključka da se u ovom periodu godine ljudi lakše i češšće upuštaju u flert i avanturu. Tome značajno doprinosi i romantični prizvuk letnjih dana, a posebno večeri -  tvrdi naša gošća.

Za sve nedoumice u vezi vašeg emotivnog života, za koje vam treba savet ili konsultacija, naša gošća biće vam na raspolaganju 27. juna od 12 do 13  sati putem telefona 011/442-03-07.

Tekst: Promo