Poznato je da je pre udaje za kralja Filipa VI Leticija bila ambiciozna novinarka, koja je i nakon stupanja u kraljevsku porodicu želela da nastavi da se bavi ovim poslom, kao i da su je godinama pratile brojne glasine.

Međutim, ima i detalja koji su činjenice, a ne spekulacije, te su tako mnogi kao Leticijinu manu videli to što kraljica iza sebe već ima jedan brak.

Sedmog avgusta 1998. godine, ona se, naime, udala za pisca i srednjoškolskog profesora književnosti Alonsa Gerera Pereza nakon godinu dana veze. Ipak, par se razveo nakon godinu dana braka, već 1999. godine.

Leticiji nisu u prilog išle ni glasine o navodnom abortusu za koji se odlučila tokom veze s Davidom Teherom. Ovo nikad nije potvrđeno, a njen rođak David Rokasolano izneo je sve detalje ovog prekida trudnoće u knjizi "Doviđenja, princezo" koju je napisao o Leticiji.

Najčešći trač koji kruži o španskoj kraljevskoj porodici je onaj da se Leticija ne slaže sa svojom prethodnicom i svekrvom kraljicom Sofijom. Navodno, njene ćerke princeza Leonor i princeza Sofija, kada Leticija i Filip putuju, uprkos tome što imaju dadilje, odlaze da prespavaju kod Leticijinih roditelja, a ne kod bivšeg kralja Huana Karlosa I i kraljice Sofije.

Kraljica Leticija
Profimedia 

Pored Filipa, Huan Karlos i Sofija imaju još dvoje dece: ćerke Elenu i Kristinu od Burbona i Grčke. Kako su pisali mediji, kada je njihov brat 2014. godine krunisan, Elena i Kristina su izgubile obavezu da predstavljaju Krunu jer nisu ćerke kralja, već sestre, ali uz to su ostale i bez mesečnih primanja. Bilo je glasina da je u donošenje ove odluke bila upletena i Leticija, a njena motivacija navodno je bilo to što se nije dobro slagala sa zaovama.

Kako je jednom prilikom otkrio Leticijin bivši šef Alfredo Urdači, kraljica je želela da nastavi da radi kao novinar i nakon udaje za Filipa VI. Ona je navodno želela da radi skraćeno radno vreme kako bi uskladila posao s obavezama koje ima kao kraljica, ali je njen svekar i tadašnji kralj Huan Karlos I to odbio.

Tvrdi se i da postoji snimak kraljice Leticije iz 1996. godine, nastao u Meksiku, kada je na jednoj debati u Gvadalahari kritikovala monarhiju.

On je navodno otkupljen 2003. godine, nešto pre nego što se ona udala za Filipa, i to za 6.000 evra, ali potom je, kako pišu strani mediji, uništen i danas se ne može naći.

Postoje takođe i brojne glasine da je kraljica ranije bila republikanka, ali ne i dokazi.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna