Većina devojaka sanja o princu koji će im život učini bajkom. Novinarka Leticija Ortiz Rokasolano nije maštala o takvom scenariju. Predano se bavila karijerom na španskom medijskom javnom servisu (Televisión Española), izveštavala je o važnim svetskim temema: napadu na Njujork 9. septembra 2001.i ratu u Iraku i sličnim važnim svetskim temama.

Iza sebe ima brak s piscem i srednjoškolskim profesorom književnosti Alonsom Gererom Perezom, od koga se razvela nakon godinu dana braka, ali to sve nije bilo prepreka za španskog, tada princa, a danas kralja Filipa da uradi sve da osvoji ovu lepoticu.

Kako su pisali španski mediji, Filip je bio taj koji je inicirao upoznavanje jer mu se jako dopala lepa i intelignetna novinarka. Zamolio je svog dobrog prijatelja, poznatog novinara Pedra Erkisiju da organizuje večeru i na nju pozove Leticiju. I novinarka nije ostala imuna na šarm španskog monarha pa mu je iste večeri dala broj telefona, ali u vezu su uplovili nekoliko meseci kasnije. Kako su se viđali u tajnosti za Špance je objava njihove veridbe 1. novembra 2003. godine bila pravi šok. 

To da se tadašnji princ od Asturije verio s poznatom novinarkom predstavljalo je svojevrstan presedan.  Ne samo što se nikad ranije nije dogodilo da se prvi u liniji za tron ženi onom koja nije plave krvi, već je Leticija iza sebe imala brak. Kralj Huan Karlos i kraljica Sofija, Filipovi roditelji su, međutim, stajali uz zaljubljeni par i podržavali ih. Leticija i Filip su se na večnu ljubav jedno drugom zakleli u Katedrali Almudeni u Madridu 22. maja 2004. godine.

U oktobru 2005. dobili su prvo dete i naslednicu prestola princezu Leonor, današnju princezu od Asturije, a u aprilu 2007. i infantkinju Sofiju. 

Leticija je dobila titulu kraljice kada je 2014. godine kralj Huan Karlos abdicirao u korist sina. Kraljica Leticija je danas miljenica mnogih Španaca, a suprug je u nju zaljubljen kao prvog dana, međutim jednu mračnu tajnu koja baca senku na njen ugled, u svojoj knjizi "Doviđenja, princezo" izneo je Leticijin rođak David Rokasolano u kojoj nagoveštava da je abortirala dok je bila u vezi sa Davidom Teherom.

Profimedia Kraljica Leticija i Kralj Filip, ljubavna priča

 Izvor: Lepa&Srećna