Pred nama je Dan zaljubljenih, praznik koji svi parovi dočekuju s nestrpljenjem - razmenjuju se pokloni, odlazi se na romantičnu večeru, čašu vina ili nekog drugog omiljenog pića. Amorove strelice lete na svet strane, nežne reči i poruke ljubavi ne izostaju, ali jedan problem ipak je nemoguće zaobići - jedan od partnera je pušač.

Svađa je u ovoj situaciji nezaobilazna, jer partner koji je ljubitelj nikotina ne želi ni da razmatra odlazak na mesto na kojem je pušenje zabranjeno, dok drugoj strani smeta sama pomisao da će veče provesti u oblaku dima.

Odlučuju da večeru, ipak, pripreme u svom domu i da praznik ljubavi provedu uz kućni bioskop, ali samo je na trenutak delovalo da je kompromis na vidiku.

Iako mnogi misle da se parovi najčešće svađaju oko neopranog posuđa, prljavog veša ostavljenog van korpe ili prašine koja nije obrisana, u vezama u kojima je jedan partner pušač, a drugi nepušač, najveći kamen spoticanja su upravo cigarete.

Nepušaču smetaju duvanski dim, miris cigareta koji se uvlači u nameštaj i odeću, kao i pepeljare pune pepela i pikavaca, a da ne govorimo o razmeni poljubaca sa partnerom pušačem, koji je tek ugasio cigaretu.

Način da se ovi problemi izbegnu, međutim, ipak postoji. Prelaskom na alternativu pušenju cigareta, kao što je IQOS, nestaju neprijatni mirisi i oblaci dima, a nema ni pepela. IQOS je, naime, uređaj koji zagreva, a ne sagoreva duvan, pa samim tim ne stvara duvanski dim, već paru, čime se mogu izbeći sve neprijatne situacije između pušača i nepušača. Svakako, treba imati u vidu da ni IQOS nije bez rizika jer oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost.