Krajem juna 2025. godine, IQOS je predstavio novo vizuelno poglavlje svog asortimana, uz ekskluzivnu saradnju sa jednim od najautentičnijih regionalnih šefova – Vladimirom Kučerom, osnivačem beogradskog restorana Delirium Silence.

Ova saradnja spaja dva sveta – tehnologiju i gastronomiju – i donosi posebno iskustvo koje se odvija kroz niz pažljivo osmišljenih večera. Gosti će imati priliku da uživaju u jelima inspirisanim inovacijama i sofisticiranim ukusima, koje Vladimir Kučera oblikuje kroz svoj prepoznatljiv pristup molekularnoj kuhinji.

Kao dodatak ovom ekskluzivnom projektu, kreirana je i prva knjiga molekularnih recepata, koja će biti dostupna u ograničenom tiražu, isključivo korisnicima IQOS uređaja u Srbiji – u buticima i odabranim restoranima. Knjiga pruža jedinstvenu priliku da se deo tog doživljaja prenese i u lični prostor – kod kuće, sa prijateljima, kroz eksperimente i igru ukusa.

Vladimir Kučera – umetnost na tanjiru

Poznat po svom hrabrom pristupu i bogatom iskustvu iz pariskih restorana sa Mišelinovim zvezdicama, Kučera je stvorio Delirium Silence kao prostor slobode i istraživanja. Njegov restoran radi samo nekoliko dana nedeljno, večere se zakazuju i po mesec dana unapred, a svako posluženje priprema se danima.

Član prestižnog udruženja Jeunes Restaurateurs, Vladimir u svakom tanjiru gradi priču – balansirajući između tradicije i savremenih tehnika, emocije i nauke. Upravo zato je ova saradnja prirodan korak.

IQOS nije proizvod bez rizika i oslobađa nikotin, koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne.

Tekst: Promo