Moda je u 2023. godini obeležena, između ostalog, i vladavinom košulja. Pored bele košulje koja je potvrdila svoju večnu slavu, žene su se zaljubile u još jedan model.

Srca nam je osvojila i plava, često prugasta košulja, koju smo voleli i da ukrademo iz ormana momka, muža pa čak i tate. Upravo tome na ruku je išao i trend "oversajz", a kroj košulje je precrtan i na jakne, pa je tako nastao popularni "šaket" (shirt + jacket).

Zašto onda ne biste obukli košulju i za doček Nove 2024. godine? Ona je odavno prestala da bude simbol poslovnog dres koda, naročito otkako joj kreatori menjaju "lični opis" dodajući široke rukave i druge detalje.

Neka vam inspiracija budu čuveni svetski dizajneri i brendovi - Balensijaga je na svoju belu košulju dodao široku ešarpu u istoj boji koja je, zapravo, ušivena u desni štep košulje, a vezuje se ovlaš na levoj strani.

bela kosulja za novu godinu.jpg
Promo / MyTheresa 

Modna kuća "Leve" je vrlo klasičan model sa skrivenim kopčanjem učinila originalnim tako što su na rukavima našiveni neobični lančići od ramena do manžetne. 

crna kosulja sa lancicima 2-min.jpg
Promo / MyTheresa 

Igra poruba, asimetrije, mašni pa i kravata koje su veoma popularne ove godine može da učini jednostavne košulje i bluze izuzetno atraktivnim pa zavirite u galeriju slika i pronađite inspiraciju. Sigurno neke od ovih dizajnerskih "zahvata" možete da izvede i sami ili uz pomoć krojačice.

Promo / Farfetch, Promo / MyTheresa Mašne, cvetovi, porubi čine zanimljive detalje.

 BONUS VIDEO:

SECOND HAND HALJINA KAO ZA HOLIVUD KOŠTA 10 DOLARA Instagram/katavux

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.