Italijanke važe na najbolje obučene žene na svetu, a osećaj za modu im razvijaju od malih nogu. Majke pokazuju deci kako da uklapaju boje i koja odeća je prikladna za koju priliku.

Zato nije ni čudo što je Milano glavni grad svetske elegancije, a kad se u njemu još odvija Nedelja mode, za ljubiteljke fine odeće i obuće nema lepšeg mesta. 

Tada stižu i brojne influenserke iz svih krajeva sveta, pa ulice ožive na poseban način, ali je sofisticiranost  najupečatljivija. 

Italijanke vode računa o svojoj figuri, što ne znači da su baš sve vitke kao manekenke. One pametno biraju odeću koja će prikriti nesavršenosti. Mnoge imaju figuru u obliku "peščanog sata", pa naglašavaju struk i prikrivaju nešto šire bokove.

moda haljina-min.jpg
Shutterstock , Mauro Del Signore 

Mada čuvene po svom vatrenom mediteranskom temperamentu, kod izbora boja Italijanke radije posežu za hladnim nego za toplim bojama. Jarke nijanse čuvaju za aksesoar, naročito kad nose crnu boju - onda nakit, sat ili ešarpa mogu da budu izuzetno upadljivi.

zene u milanu 3.jpg
Youtube / Double Vanilla 

Njih ćete retko videti u desenima "zebre" ili havajskih košulja - priča se vic kako su ovi printovi, zapravo, zabranjeni u italijanskim prodavnicama. A ono što prava Italijanka nikad neće poneti na ulici je - trenerka.

Omiljena sportska odeća širom sveta u ovoj zemlji se ne smatra damskim izborom. Čak i kada bi nekoj mladoj dami palo na pamet da u tome krene od kuće, sigurno bi je vratile mama ili baka, rečima: "Gde si krenula tako obučena?"

A kako su se obukle dame u Milanu tokom ovogodišnje Nedelje mode, kako domaće, tako i njihove gošće iz sveta, pogledajte u galeriji slika!

Profimedia Hit boje i modeli

 Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Tamara Kalinić nosi bordo torbu instagram/tamara