"Imali ste vremena da kreirate prepoznatljiv stil i postignete kvalitet umesto kvantiteta, tako da do 50. godine imate ormar pun investicionih komada. A najbolji način da 'oživite' svoju garderobu je pravim aksesoarima", kaže stilistkinja Elizabet Kosič.

1. Naočare za sunce

Naočare za sunce nisu samo funkcionalne, već su i odlične za stilizovanje.

"Važno je uskladiti naočare sa vašom odećom, a kako biste to uradili na pravi način možete da koristite različite boje okvira, kao i materijale. Smele boje ili oblici poput 'mačjeg oka' mogu 'pojačati' ceo vaš izgled, pa čak i vaš stav. Kada pronađete savršen par, razmislite o tome da nabavite jednu boju za leto, a drugu boju za zimu", kaže stilistkinja.

2. Velika "shopper" torba

Stilisti predlažu da veliku torbu za svaki dan odaberete u nekoj od neutralnih boja poput crne, bele ili braon, kako biste mogli da je uparite sa mnoštvom različitih odevnih kombinacija. Kada je u pitanju ovaj model torbe, važi pravilo "manje je više" - ona je jednostavna i svedena, a tako šik.

Torba
Shutterstock  

Bez obzira na to da li obavljate dnevne obaveze ili se sastajete sa prijateljima na večeri, bićete odeveni sa stilom, a uz to ćete kod sebe uvek imati sve stvari koje su vam potrebne.

3. Šešir sa širokim obodom

Šeširi sa širokim obodom pomažu da vam sunčevi zraci ne padaju na lice, što je obavezno nakon 50. godine, a zahvaljujući dizajnu veoma su upadljiv dodatak za svako godišnje doba. Leti izaberite slamnati šešir svetle boje, a zimi verziju od antilopa u tamnijim tonovima.

Žena, moda, šešir
Shutterstock  

"Šešir uvek upotpunjuje izgled i odlično se slaže sa toliko komada, od farmerki do haljina", kažu stilisti.

4. Zlatni nakit

Stručnjaci se slažu da se zlatni nakit može nositi u mnogim prilikama, od ležernih do formalnih.

"Jednostavni komadi nakita koje možete nositi u 'više slojeva' su najbolji izbor. Ogrlice od 45 do 50 cm dužine su odlične kao dodatak čitavom stajlingu. Sa narukvicama takođe nećete pogrešiti, jer mogu da upotpune različite odevne kombinacije, čineći ih pogodnim i za svečane događaje i za svakodnevno nošenje", navode modni znalci.

5. Šal ili ešarpa

Univerzalni šal je spas za sve vremenske prilike.

"Uvek imajte spreman jedan, koji ćete moći da nosite maltene tokom cele godine, nezavisno od temperature. Razmislite o ulaganju u više boja ili printova, kako biste imali opcije za različite odevne kombinacije i godišnja doba", zaključila je stilistkinja Kosič.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Aksesoar u obliku ruže Instagram/laura_eguizabal