Izbor garderobe za letovanje je izazov, jer treba da uklopite kombinacije i za plažu ili bazen, zatim za dnevne šetnje i obilaske atrakcija, a onda i za večernje izlaske.

Želite da izgledate moderno i lepo, ali i da budete  spremni za sve situacije? Ne brinite, tu smo da pomognemo pri pakovanju. Evo šta sve mora da se nađe na vašem spisku. 

Francuskinje  ne odmor ne odlaze bez pet osnovnih komada, koji čine svojevrsnu modnu kapsulu, tojest minimalnu kolekciju koja moće da se spakuje čak i u ručni prtljag.

Haljina na preklop

Ovaj model haljina savršen je za letnje dane i večeri. Lagan je, prozračan i stilski se lako uklapa u zavisnosti od desena, piše luxurysociety.hr.

Torba od rafije

Torbice od rafije i pleteni cegeri  čini se nikada neće izaći iz mode. Ovaj trend proslavila je još Džej Birkin, a već nekoliko godina je apsolutni trend.

Šešir

Francuskinje su poznate po tome što brinu za kožu, kod njih je beli ten i dalje "zakon". A za to je najbolja zaštita šešir. Odaberite model sa širokim obodom kako biste zaštitili ramena, vrat i dekolte. Nose se šeširi od slame, ali i  platneni modeli.

Mala crna haljina

Iako crna boja nije baš izbor broj 1 za leto, ko bi odoleo šiku male crne haljine? Slobodno ponesite jednu za veče, samo neka bude u pitanju lagani model od pamuka ili lana. Ne zaboravite na štikle.

Espadrile

Čuvene "španske espadrile" sa ravnim đonom jednako su moderne kao i one sa slaganom petom. Prve su, naravno, zgodnije za "štrapac" po nekom kamenjaru i letnjoj vrućini, ali za mondensko letovalište, i visoke potpetice su pravi izbor. 

 BONUS VIDEO:

moda  Instagram/linanoory