Muke sa garderobom, modom i šopingom su dobro poznate svakoj ženi. Uvek nam nedostaje još jedna bluza ili majica "za kombinaciju", čeznemo za cipelama sa najmodernijom štiklom, a rasprodaje su pravi "poziv na greh".

Instagram i TikTok nam neprekidno otvaraju "apetit", a influenserke zagorčavaju život uvek novim idejama za oblačenje. Ipak, ima dosta i onih koje opominju da prestanemo sa megalomanskom kupovinom. Dobre savete daje lepa Aleks Kol koja poštuje tri pravila za "pametan šoping".

Prvo pitanje koje postavi sebi kad joj se nešto zaista dopada odnosi se na cenu. "Prag" za trošak joj je veoma nizak. "Uvek dobro razmislim da li to sebi mogu da priuštim", priča Aleks. Pritom, uopšte ne računa realnu cenu komada, već dodaje i svoj lični "koeficijent" za bezbednu kupovinu.

"Pomnožim cenu sa tri i proverim da li bih takav ceh mogla da platim. Ako shvatim da bi mi to bilo previše, odustajem", objašnjava. 

bela majica-min.jpg
Instagram / alexx.coll 

Drugo pitanje se odnosi stilizovanje novog komada odeće. "Razmišljam o tome sa čim bih sve mogla da ga nosim", objašnjava modna influenserka. "Ako ne mogu odmah da smislim bar tri kombinacije u kojima ću ga nositi, nema ništa od kupovine."

Treće pitanje je, možda, najzahtevnije. Treba da se dobro "preslišate" da li u svojoj garderobi već imate nešto slično, sa sličnim "vajbom". Jer ako to imate, kaže Aleks, kupovina novog, sličnog komada bi bilo puko bacanje para.

Obožavateljke vole Aleks baš zbog njene veštine u osmišljavanju modnih kombinacija, pa pogledajte kako ona nosi, na primer, toliko moderan ove sezone - bež blejzer.

@alexxcoll How to style a beige blazer could have done 50 looks but thought I’d keep it short & sweet blazer is from @ANINE BING OFFICIAL #beigeblazer#aninebingblazer#blazeroutfits♬ original sound - Galt Police Dept.

Tekst: Lepa&Srećna