Od prolećnih torbi i cipela preko nakita do prolećne odeće, postoji mnogo načina da se ukrasite najnovijim trendovima. Ali umesto da počnete sa gornjim delom i pantalonama, stilisti predlažu da počnete od trendi prolećne jakne.

Treba vam nešto što može da izgleda jednako dobro sa elastičnom suknjom kao i sa vašim omiljenim farmerkama — nešto što ćete prebaciti preko ramena kada temperature padnu ili odjednom skoče. Ali i da vam budu udobne ako se odlučite za sportsku šetnju.

1. Štepana jakna
Ova lagano postavljena jakna je idealna za proleće. Pomoći će vam da blokirate vetar i da vas zagreje, a uz sve to izgleda moderno.

2. Lila blazer sa jednim dugmetom

Lila je boja sezone, a bljezer koji se smatra za strogu poslovnu varijantu u ovoj kombinaciji sa jednim dugmetom deluje i ležerno.

3. Klasična teksas jakna

Klasična teksas jakna biće vaš najbolji prijatelj tokom hladnijih prolećnih dana. Obucite svoju omiljenu haljinu, helanke, suknju ili čak farmerke i uz teksas jaknu bićete obučeni po poslednjoj modi.

4. Trim jakna od tvida

U plavoj i krem boji jakne od tvida su neophodne ove sezone. Ako je uparite uz odgovarajuću suknju biće to pun pogodak.

5. Sportska jakna
Sportske jakne ne dozvoljavaju vetru da vas rashladi i omogućavaju vam da se neometano krećete. Bilo da idete u opuštenu šetnju ili vežbate napolju neka vam ona bude prvi izbor.

Izvor: Lepa&Srećna