Ako vas je nekoliko toplih dana u martu navelo da pomislite kako nam džemperi neće biti potrebni, april je tu da vas razuveri! Moderne dame će požuriti da popune svoj garderober sa bar dva-tri nova modela koji će dobro doći i u hladnijim letnjim večerima. Hit džemper može da osveži i haljinu, pantalone ili suknju iz prethodne sezone, pa zato pažljivo planirajte kupovinu.

Dobar osećaj za trend će se osetiti već u izboru boja, pa će najatraktivnije kombinacije svakako sadržati popularne pastele: roze i plave nijanse, kao i bledožutu ili elegantan lila ton. Međutim, kreatori su ove sezone skloni i kontrastima tako da, uz nežne nijanse, nude i potpuno suprotnu varijantu - jarke boje kao što su narandžasta, ciklama ili čuvena "šerpa" plava. Za konzervativnije, u modi i dalje "prolaze" neutralni tonovi - boja slonove kosti, peska, gline.

Kad je reč o krojevima, obratite pažnju na detalje. I dalje su u trendu naglašena ramena, kao i vrlo uski karneri. Međutim, primetićete sve češće i "polo" kragnu, čuveni znak "starog bogatstva". Ona je, svojevremeno, bila simbol raspoznavanja u društvu onih koji su dovoljno imućni da imaju sopstveni teniski teren, idu redovno na jahanje i  učestvuju u polo utakmicama. Ruku na srce, ni rol-kragna ne posustaje, s tim što se redovno nosi uspravljena, a ne presavijena.

Kad je reč o modelima, i ove sezone morate imati  kardigan, s tim što nam kreatori opet ostavljaju izbor između dve krajnosti. Ili ćete odabrati vrlo kratak, do samog struka ili, ako ipak imate poneku nesavršenost koju želite da prikrijete, vaš novi kardigan može biti vrlo dugačak, do pola lista! Za trendseterke, tu su i kombinovani, asimetrični modeli. Zavirite u galeriju slika i odaberite za sebe tri modela u kojima ćete provesti proleće.

Instagram / sindiarifi Boje i krojevi u trendu.

Izvor: Lepa&Srećna