Neke od najlepših haljina u 2021. godini su nosile princeze, a neke čuvene manekenke ili glumice, ali su među izuzetno lepo obučenim ženama bile i dame drugih profesija, poput advokature ili novinarstva.

Nije lako zablistati jače od drugih u prilikama za koje se pripremaju na desetine lepotica, praćenih čitavim timovima stilista, frizera i šminkera. Takve su premijere velikih filmova, venčanja važnih ličnosti, modne revije i izložbe.

U protekloj godini je, zbog pandemije korona virusa, bilo svakako manje ovakvih događaja, ali ipak smo imali sreću da uživamo u nekim senzacionalnim modnim izdanjima. Kejt Midlton je, sigurno, među najlepšima, jer će njena zlatna haljina sa premijere novog filma o Džemsu Bondu ostati u analima ovog velikog kinematografskog brenda. Iman je odmah uz nju, budući da su je skoro svi ocenili kao apsolutnu najlepše obučenu ženu na najvažnijem modnom crvenom tepihu godine, a to je Met gala! Podsetimo, udovica Dejvida Bouvija se pojavila, takođe, u nekoj vrsti zlatne haljine - nosila je, zapravo, kombinezon, ali je preko pantalona imala obruče sa ukrasima nalik krinolini.

Kako bismo mogli da zaboravimo haljinu Kaje Gerber sa tog istog događaja, kad je mlada manekenka bila reinkarnacija ljupkosti jedne Odri Hepbern? Uz njenu crnu haljinu, realna konkurencija je samo fenomenalna toaleta iste boje Bele Hadid u Kanu sa zlatnim nakitom stilizovanim tako da podsećaju na pluća! Mada je godina pripala manekenkama,  "čast" advokature, kao uvek, brani Amal Kluni u beloj svetlucavoj haljini.

U vrhu se mora naći i Ejza Gonzales, jedna od najlepših mladih Latinoamerikanki koja je u crvenoj pripijenoj haljini izgledala kao Ava Gardner 21. veka. Seksi izdanja koja su obeležila ovu godinu su fenomenalna bela "cut out" haljina Olivije Kulpo kao i "gola haljina" mlade glumice Zendaje.

Među prvih deset su i dve Srpkinje - Jovana Joksimović je u divnoj beloj haljinici vodila intervju povodom sad već slavnog filma "Toma", sa njegovom udovicom Gordanom Zdravković. Mnogima je promaklo da je Jovana to ista haljina kao i ona koju je nosila Megan Markl na prvom zajedničkom nastupu sa princom Harijem prošle godine.

Naša najuspešnija modna influenserka Tamara Kalinić je, sigurno, ponela najviše upečatljivih izdanja, jer je njen Instagram prosto sijao od doterivanja, promena, presvlačenja i efektnih video klipova. Ipak, ostaje nezaboravna njena haljina iz Kana - svetlucava poput ribljih krljušti i krojena kao za modernu sirenu! Galerija je pred vama, ostavite obavezno komentar koja se haljina vama najviše sviđa!

Profimedia Kejt Midlton, Bela Hadid, Ejza Gonzales... nosile su najlepše haljine u prošloj godini.

Izvor: Lepa&Srećna