Verovali ili ne, rolka nikad nije bila posebno moderna sve do pre desetak godina! A onda se, na jednoj reviji, čuvena kreatorka Fibi Filo pojavila sa kosom uvučenom u rol-kragnu i sutradan se ceo Pariz promenio.

Sve Parižanke su se odmah pojavile u rolkama poput Fibi, a tako se nekad dosadni, debeli džemper koji su samo mame predlagale ćerkama (da ne ozebu) pretvorio u pravi modni hit. Za ovu sezonu, morate imati barem jednu prugastu rolku, a na vama je da izaberete da li će to biti uobičajene tanje pruge na jednoličnoj pozadini ili široke, upadljive štrafte jednakih dimenzija.

Dve mogućnosti su vam na raspolaganju u pogledu dužine - vitke žene mogu da nose sasvim kratke, ali široke rolke, a ako vam struk i nije baš savršen, uzmite dužu pa, eventualno, zavucite jedan kraj u pojas.

Po pravilu se nose vrlo široke kragne, jer su cela jesen i zima u znaku predimenzioniranih odevnih predmeta. Bićete "in" i ako odaberete model sa dužim rukavima. Ako želite da nosite rolku i uz odelo, jasno je da vam odgovara samo tanji materijal, ali onda možete da kragnu uspravite uz vrat, kako biste dobili taj "oversize" efekat.

Za kombinovanje su najbolje crna i bela rolka, s tim što ove sezone nisu u modi samo kontrastni efekti, već slobodno nosite ili sve belo ili sve crno!

Profimedia, Instagram / lolariostyle Kako kombinovati rolku ove zime! Evo predloga!

Izvor: Lepa&Srećna