Sve je više žena koje ne žele da farbaju sedu kosu, a jedan od najboljih razloga je dala Endi Mekdauel koja je ovih dana blistala na crvenom tepihu Kanskog festivala.

"Kažu mi da izgledam starije, ali ja se na to samo smejem", kaže vrsna manekenka i popularna glumica. "Imam 65 godina i želim da tako i izgledam. Ne želim svu tu muku oko mladolikosti."

Frizeri podržavaju ovakve odluke, ali skreću pažnju na to da seda kosa može da deluje dosta neuredno i zastarelo. Da biste bili uvek doterani, kao za crveni tepih u Kanu, potrebno je da vodite računa o tri stvari.

seda kosa.jpg
Shutterstock  

Prvo, morate uvek biti sveže ošišani. Podražumeva se da to šišanje bude moderno i prilagođeno vašem obliku lica i stilu.

Drugo, seda kosa često može da dobije ružan ton, postane žućkasta ili sivkasta. Zato, koristite profesionalne preparate koji uklanjaju naslage od sastojaka u vodi ili tretmana.

Treće, razmotrite mogućnost korišćenja raznih tonera. Njihova uloga nije da prekriju sede vlasi, već da ih istaknu na najbolji način. Pročitajte i kako da uvijete kosu pomoću čarapa.

BONUS VIDEO:

Kako napraviti savršenu messy bun frizuru Instagram/hairby_chrissy

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.