Za svečanu frizuru danas treba izdvojiti dosta novca. Ne samo da će vam frizer naplatiti češljanje punđe bar par hiljada dinara, već uračunajte i pranje kose, kao i feniranje ili navijanje lokni, jer će se tako dobiti potreban volumen.

Sve to možete da uradite kod kuće, potpuno besplatno, a pripremi posvetite malo više truda.

Kad operete i prosušite kosu, navijte je na krupne viklere i ostavite da se osuši do kraja. Možete i da isfenirate pramen po pramen većom četkom, pa da još toplu kosu navijate na viklere.

Kad ih budete skidali, svaki pramen naprskajte lakom i ostavite da se osuši. Očešljajte kosu četkom ili češljem sa retkim zupcima, a onda pažljivo pogledajte ovaj video i pročitajte uputstvo ispod njega.

DUPLA PUNĐA ZA SVEČANE PRILIKE  nicholeciotti/instagram

Začešljajte kosu unazad, vežite je mekom gumicom i nju spustite malo niže. Iznad gumice razdelite kosu pa kroz tako dobijeni procep provucite rep - odozdo na gore. Nemojte izvući i kraj repa! Neka on ostane pod kosom. 

Levom rukom uvrnite provučeni rep jednom na desnu stranu, a onda ubodite u sredinu punđe široku ukosnicu i zavrnite kosu još jednom dok ukosnicu kačite. Gotovo! Nije važno da li je ukosnica ukrasna ili ne, ona se od kose neće mnogo ni videti. Spreda možete da izvučete par pramenova uz lice, a celu frizuru naprskajte lakom da se duže održi.

Tekst: Lepa&Srećna

Sofija Riči punđa TikTok/becky.buell