Kada pređete 50-u i zavirite u svoj ormar, možda ćete otkriti da ste sebi ostavili mali izbor ne tako uzbudljivih opcija. Ne treba da izbegavate boje, već da naučite koje vam najbolje pristaju. Stilisti otkrivaju kojih 5 boja je neophodno imati u garderoberu kako starite.

1. Mornarsko plava

Stilistkinja Elizabet Kosič preporučuje da crnu boju u poznijem dobu zamenite mornarsko plavom.

"Crna vam neće nedostajati jer je mornarsko plava i dalje autoritativna boja, ali sa sobom nosi poverenje, lojalnost i samopouzdanje", objasnila je ona za "Best Life".

2. Mlečno bela

Određene nijanse bele boje nisu tako laskave kada pređete 50. godinu.

moda milano 0633591599
Profimedia 

"Kako starimo i boja našeg tena "omekšava", pa može biti teško nositi 'kreč' belu nijansu", kaže Kerol Dejvidson, modna konsultantkinja iz Njujorka i dodaje:

"Mlečno bela univerzalno odgovara svim tonovima kože, a da ne pominjemo da ju je lakše održavati nego oštru, svetlo belu."

3. Bordo

Još jedna nijansa koju treba da koristite u svojoj garderobi je bordo.

"To je elegantna i prefinjena nijansa koja dodaje dašak luksuza svakoj kombinaciji", kaže modni stručnjak Marija Velničeru. Ona navodi da bordo možete nositi i kao glavnu boju odevne kombinacije, ali i u vidu aksesoara.

"U svakom slučaju, to unosi dozu zrelosti i sofisticiranosti u nečiji stil“, objasnila je.

4. Ružičasta

Stilistkinja Vivijen Desurmon kaže da žene koje su prešle određene godine često izbegavaju ružičastu pod pretpostavkom da nije za njihovo doba, ali to, kako ona navodi, nije istina. Naprotiv, ona vam na suptilan način može "oduzeti" godine.

moda milano 2022 0726082722.jpg
Profimedia 

"Ružičasta unosi suptilan dodir ženstvenosti i osvežava svaku odevnu kombinaciju. Ova nijansa uklapa se uz čitav niz tonova kože i može se uklopiti i u ležerne i u formalnije kombinacije", istakla je.

5. Maslinasto zelena

Elizabet Kosič preporučuje da obratite pažnju na maslinasto zelenu odeću, jer je to "ljubaznija, nežnija, neutralna zelena, koja dolazi u nizu svetlih, tamnih, toplih i hladnih nijansi".

moda kombinacija 10.jpg
Instagram / kateehutchins 

"Pronađite onu koja najbolje podržava vaš ten, kosu i oči i uparite je sa nekom smelom bojom poput crvene, da biste postigli bolji efekat", predlaže stilistkinja.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Bela Majca Trendovi Moda TikTok/oliviarosesmith_