Proređivanje kose postaje ozbiljan problem sa godinama, a sigurno je da ste već probali brojne šampone za volumen i možda niste zadovoljni efektom.

Zato je trenutak da isprobate dodatna sredstva i poslužite se lakim trikovima za frizuru iz snova.

Puder za volumen je jedan od onih magičnih proizvoda koji, za jedan minut, mogu da vam pomognu pri stilizovanju kose. On ima konzistenciju sličnu talku za bebe, ali od njega vam neće pobeleti kosa.

Puder ima karakterisitku da se lepi za vlas i zato svaka izgleda deblja nego što jeste, a rezultat je efekat gušće kose. Najbolje bi bilo da potražite proizvod bez sulfata.

Žena, kosa
Shutterstock  

Slani sprej nas podseća na lokne sa bogatom teksturom kakve imamo kad izađemo iz mora. Zato kosa poprskana ovim sprejom uvek deluje bogatije nego ravna, "ispeglana" frizura. Često u spreju bude i ekstrakta moringe i drugih sastojaka koji hidriraju kosu.

Ponekad ne morate da potrošite ni dinar na nove preparate, dovoljno je samo da promenite neki detalj u frizuri. Frizeri savetuju da promenite mesto razdeljka. "Probajte da očešljate kosu na drugu stranu ili napravite mali cik-cak", predlaže Medison Dufur, frizer i kozmetičar.

To ne znači da prestanete sa upotrebom šampona za volumen. Potrudite se i da redovno stavljate maske za hidrataciju.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Skandinavski pramenovi Tiktok/elblakee