Da li se i vi pitate šta od šminke da izaberete tokom vrelih letnjih dana? Ako ne možete da zamislite svoje oči bez maskare, sigurno ste već odabrali vodootpornu. Teško da bi bilo koja druga opstala na trepavicama pri iskušenjima toplote i znojenja.

Puder ste, verovatno, zamenili obojenom kremom sa zaštitnim faktorom, ali ruž vam predstavlja problem. Evo saveta kako da ga namažete a da ostane postojan po vrelom danu.

Prvo, pripremite usne. Kao što ni puder ne stavljate na lice pre nego što se umijete i namažete kremu, tako i usne zaslužuju mali tretman. Uradite blagi piling i obavezno pređite dobro ivice, zahvatajući i deo kože oko usnica.

ruz.jpg
Shutterstock  

Nakon toga nanesite obilno balsam za usne, kako bi ih nahranili i "zacelili" mikropukotine. Sačekajte par minuta pa utapkajte papirnom maramicom višak.

Kako se ruž ne bi razlivao preko ivice usana, najbolje rešenje je olovka - nešto čvršća formulacija. Leti pribegavajte duploj ivici - prvo namažite korektor oko usana i izblendajte ga ka licu, a onda povucite i linije olovkom. Zatim tom olovkom blago osenčite i usne.

zena maze ruz.jpg
Shuttertock 

Za dugotrajan efekat, birajte ruževe koji imaju mat ili saten efekat - manje klize nego oni visokog sjaja. Neka bude dobre pigmentacije, ali i sa dovoljno ulja za negu kako se usne ne bi isušile tokom dana.

Ovlaš pritisnite usne papirnom maramicom i onda setujte ruž minimalnom količinom bezbojnog pudera. Na kraju, ne zaboravite da ponesete ruž kako biste ipak, tokom dana, mogli i da popravite štetu koju će toplota napraviti - letnji dani zaslužuju toliku "žrtvu".

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

JEFTINIJA ALTERNATIVA VIRALNOG #1 SJAJA ZA USNE TikTok/bloves.beauty