Ponekad čak ni pedikir nije dovoljan da se otarasimo stare, zadebljale kože, zato je neophodno da postupak ponavljamo dok nam stopala ne budu meka i glatka.

Pedikir moramo da ponavljamo nekoliko puta tokom leta, jer suva i ispucala koža može da se vrati već 10 dana nakon tretmana.

Ipak, postoji recept iz domaće radinosti koji pomaže da stopala budu negovanija i lepša, a za njega je potrebno tek nekoliko sastojaka.

Evo kako napraviti kupku za piling stopala

1–3 sveža limuna
1–3 šoljice sirćeta (alkoholnog ili jabukovog)
3 šoljice gorke soli

Postupak:

Dodajte sirće i sok od tri limuna u posudu tople vode u kojoj ćete potopiti noge. Unutrašnjost limunove kore upotrebite za 
 nežno čišćenje nožnih prstiju i stopala. Pre dodavanja soli u kupku, laganim kružnim pokretima utrljajte gorku so u stopala, piše miss7.24sata.hr

Kako uraditi pedikir kod kuće
Shutterstock  

Nakon što vam stopala odstoje neko vreme u toploj vodi stopala  istrljajte ih kamenom za pete i sastružite mrtve kožu sa stopala turpijom. Meka i glatka stopala trebati hidrirati kupkom od meda.

Sastojci za hidrantnu kupku od meda
1 šoljica meda
1 šaljica kosovog mleka
1 kašika cimeta u prahu

Postupak:

U posudi sa kipućom vodom otopite kokosov mleko i med, a potom smesu uz cimet dodajte u posudu s vodom u kojoj ćete odmorati stopala deset minuta.

Tekst: Lepa&Srećna

FILIGRANSKA UMETNOST NA NOKTIMA! Magična remek-dela nastaju u samo nekoliko poteza! (VIDEO) Amtv