Nakon što su godinama bili u modi mat ruževi, trend sjajnih usana vratio se na velika vrata. Efekat "dijamantskih usana" je jedan od poslednjih trikova koji je, kao i mnogi drugi, postao popularan na Tiktoku, a da biste postigli ovakav izgled usana potrebna su vam četiri proizvoda - metalik olovka za oči, metalik senka za oči, olovka za usne u neutralnoj nijansi i providan sjaj za usne.

Ovaj trik lako mogu izvesti i početnici, koji nemaju nikakvo predznanje u šminkanju, a trend "dijamantskih usana" nije rezervisan samo za večernje i specijalne prilike, već ga mnoge devojke nose i u dnevnim varijantama.

Usne
Tiktok / evalarosaxo 

Na Tiktoku se mogu naći brojna uputstva o tome kako da postignete ovakav izgled usana - najpre na usne nanesite metalik olovku za oči, potom ih oivičite neutralnom olovkom za usne, sledeći korak je providan sjaj, a završnica je metalik senka.

Preduslov da šminka izgleda lepo su svakako negovane i zdrave usne, te je važno voditi računa i o proizvodima kojima ih negujemo.

Stručnjaci savetuju da izbegavate proizvode u kojima se nalaze mentol, salicilna kiselina ili fenol, jer ovakva sredstva isušuju usne i čak izazivaju njihovo ljuštenje.

Takođe, mnoge grožđane masti ili stikovi imaju dodate parfeme ili arome koje im daju ukus, kao i boju. Oni mogu da iritiraju kožu pa ih treba izbegavati, naročito kad su usne već ispucale.

Najbolji su jednostavni proizvodi kod kojih najveći procenat sadržaja predstavlja vazelin. On će brzo umiriti iritaciju i pomoći usnama da obnove svoj prirodan zaštitni sloj.

 Tekst: Lepa&Srećna