Čuvena manekenka iz osamdesetih godina prošlog veka, Kristi Brinkli, u februaru ove godine proslavila je 69. rođendan, a na kraju sedme decenije izgleda besprekorno, sa uvek negovanom kožom, bujnom kosom i savršenom šminkom. Ona rado deli savete za lep i prirodan izgled u bilo kojoj dobi, a njene metode su lake i efikasne.

1. Počnite sa pilingom

"Svaki dan počinjem pilingom lica. To je nešto što radim poslednjih 40 godina i osećam da je to zaista doprinelo da moja koža bude sveža i glatka", navela je ona.

Manekenka kaže da je to počela da radi nakon što je pročitala da muškarci izgledaju pet godina mlađe od žena potencijalno zbog toga što se briju, i samim tim često pilinguju lice.

Kristi Brinkli
Profimedia 

2. Nanosite dve nijanse korektora

Kristi Brinkli kaže da uvek koristi dve nijanse korektora - svetliju utapka na unutrašnji ugao podočnjaka, a boju koja je "malo zlaćanija" nanosi prema spoljašnjem uglu. Korektor stavlja direktno na kožu i utapkava ga prstom.

3. Puder nanesite bjuti blenderom

Nakon upotrebe korektora, Brinkli bjuti blenderom (sunđerom za šminkanje) nanosi dve nijanse pudera. Bjuti blender najpre pokvasi toplom vodom, a zatim stavlja svetliju nijansu pudera ispod očiju, a topliju nijansu ispod obraza, kako bi dobila što prirodniji izgled.

"Nakon toga iskoristim samo malo onoga što je ostalo i nanesem niz vrat, niz dekolte i preko čela", objašnjava ona.

Kristi Brinkli
Profimedia 

4. Vizuelno uvećajte usne

Kako starimo, naša koža gubi volumen i elastičnost, a pune usne doprineće da izgledamo svežije. Zbog toga je jedan od glavnih manekenkinih trikova korišćenje tehnika i proizvoda koji vizuelno uvećavaju usne.

5. Zavolite svoje sede

I Kristi Brinkli suočava se problemom sede kose, ali je njen savet da se ne opterećujete previše sedim vlasima, već da ih "prigrlite" i prihvatite.

6. Po potrebi koristite ekstenzije za kosu

"Manekenstvom se bavim više od 40 godina, a rekla bih da su samo poslednjih 20-ak godina ekstenzije bile deo života manekenki. Volela bih da približim ovu pogodnost ženama i pokažem im da, ukoliko ih nose, ne treba nužno da se osećaju kao da nekoga zavaravaju. Kada mi neko kaže da moja kosa izgleda sjajno, kažem: 'Hvala ti. Danas nosim neke od mojih ekstenzija'", rekla je manekenka.

Tekst: Lepa&Srećna