Kada proslavimo jubilarni 50. rođendan, koža lica i tela se neminovno menja. Koliko god da nismo osetljivi na godine, odjednom su nekim čudom svi kozmetički preparati koje posedujemo antiejdž, redovno odlazimo u kozmetičke salone, a neretko posežemo za estetskom hirurgijom. Sve kako bismo usporili starenje. Dermatolzi savetuju da jednu bjuti naviku zaobilazimo u širokom luku ako smo zašli u šestu deceniju.

Sa godinama koža ima tendenciju da se brže suši i postaje podložnija bakterijama i neželjenim naslagama - a jednostavno čišćenje neće davati rezultate. Ipak stručnjaci posebno upozoravaju na jake pilinge.

Pilingom se uklanjaju mrtve ćelije sa površine kože, čiste pore, uklanja višak sebuma, poboljšava cirkulacija i ubrzava stvaranje kolagena. Ipak, jak piling, takođe može da ošteti kožu, kojoj treba više vremena da zaceli što smo stariji.

Bjuti rutina koja se ne preporučuje ako imate preko pedeset
Youtube/Printscreen/Natural Kaos 

"Umesto toga, nežno tretirajte kožu i uklonite nakupine mrtvih ćelija kože tonicima i nežnim hemijskim pilinzima“, preporučuje dermatolog Dendi Egelman. Takođe, od ključne je važnosti da koristimo kremu za zaštitnim faktorom i zimi. Koža je organ, a to znači da na nju utiče opšte zdravlje vašeg tela.

Pre svega, dobar san je ključan za njen dobar izgled, dovoljan dnevni unos ovde,  ali i zadovoljavajući nivo vitamina D.

Izvor: Lepa&Srećna