Kad imate dugu kosu, nije vam baš svejedno da li ćete promeniti frizera baš pred Novu godinu ili neku drugu važnu priliku. A ako vaš omiljeni stručnjak nema za vas termin, možda ćete se odlučiti da sami osvežite frizuru.

U tom slučaju, našli smo za vas odlično uputstvo za stepenasto šišanje, a potrebne su vam oštre makaze, dve gumice i sigurna ruka. 

Prvo operite kosu i dobro je isfrotirajte pa je glatko očešljajte. Zatim je podelite na dva dela, tako što ćete  napraviti razdeljak od jednog do drugog uveta. Prednji deo kose začešljajte prema očima, tako da prekrije čelo, pa vežite gumicom. Drugi deo podignite na vrh temena i tu stegnite gumicom. 

Sada prvo šišajte prednji deo. Kosu dobro iščešljajte tako da vrhove poravnate, a zatim skratite za željenu dužinu. Nekoliko sitnih kosih rezova (ne dužih od tri-četiri milimetra) će vam pomoći da dobijete slojevite pramenove.

sisanje 2-min.jpg
Instagram / destinyy_lynn 

Zatim prebacite i drugi deo napred, tako da vam je kosa pred očima i lagano ošišajte na isti način. Pogledajte video i kad završite šišanje, isfenirajte se poput ove simpatične brinete.

Najmodernija frizura u dva poteza Instagram/destinyy_lynn

Tekst: Lepa&Srećna