Svake sezone kozmetičke kuće izbace neke nove antiejdžing proizvode na tržište, a žene budu zbunjene mnoštvom sastojaka za koje nisu sigurne kako će im prijati. I koje od tih krema i seruma će zaista dati dobre rezultate?

Jedna kozmetičarka je odlučila da pomogne svojim pratiocima na TikToku i preporučila negu koja uključuje tri jednostavna proizvoda. Ona se bliži 50. rođendanu i kaže da je veoma zadovoljna svojom kožom - nema ni bora ni bubuljica.

"Radim kao kozmetičarka duže od 25 godina, a često me pozivaju kao konsultanta i plastični hirurzi i dermatolozi", tvrdi Ket Džejms. "Antiejdž nega treba da bude veoma jednostavna, to vam je prosto kao abeceda - A, B i C."

kozmeticarka ket dzejms 2.jpg
Instagram / shinebeautymalibu 

Slovo A ona koristi kao podsetnik na retinol-A, sastojak koji brojni dermatolozi preporučuju za negu zrele kože. Retinol vrši blagu eksfolijaciju, uklanja odumrle ćelije kože i podstiče njenu ubrzanu regeneraciju pa tako uklanja sitne bore i poboljšava teksturu kože. Takođe, podstiče i stvaranje kolagena.

Slovo B za Ket je podsetnik na vitamin B koji se sve češće upotrebljava u antiejdž preparatima - nijacinamid. On obnavlja zaštitnu barijeru kože i pomaže joj da zadrži vlažnost. Takođe kontroliše lučenje sebuma i pomaže da se normalizuje njena masnoća - vraća je u ravnotežu.

Treći proizvod u koji se ova mladolika kozmetičarka "kune" je vitamin C. "Zahvaljujući serumu sa vitaminom C, lice mi je zablistalo za manje od mesec dana", tvrdi Ket. Ovaj vitamin pomaže da nestanu fleke i razne pigmentacije sa kože.

Izvor: Lepa&Srećna