Koliko god da nas Instagram u to "ubeđuje", ne postoji savršena koža bez ijedne bubuljice ili nepravilnosti. Možda i postoji, ali je toliko retka da skoro svakoj ženi treba - bar ponekad - savršen trik da prekrije takve probleme na licu šminkom.

Nisu akne samo problem mladih devojaka. One se javljaju i kod žena u najboljim godinama, naročito u vreme menstrualnog ciklusa. Otuda ne čudi što je trik za prekrivanje bubuljica nazvan "stiki metod" (sticky - lepljiv, na engleskom) zabeležio više od tri miliona pregleda. Taj metod se sastoji od tri koraka...

Prvo, namažite obilno hidrirajući serum. On će ostaviti malo lepljiv sloj na licu i po tome je ova šminkerka i dala ime svom metodu. Sačekajte da se taj sloj osuši.

korektor.jpg
Shutterstock  

Drugo, nanesite prajmer, bilo koje marke, a treće, konsiler i to mat varijantu. Važno je da napravite razliku - konsiler i korektor nisu isto. Zato, gledajte oznaku na proizvodu - na engleskom jeziku (concealer a ne corrector). Naziv uz cenu na rafu - na srpskom - će obično biti "korektor" i za  jedan i za drugi proizvod.

Sad dolazi najvažniji deo. Morate biti strpljivi i čekati da se konsiler potpuno osuši. Za to može biti potrebno čak i pet minuta. Tek onda stavljate podlogu za šminkanje i nastavljate svojim uobičajenim tehnikama. 

Pogledajte i sami u video snimku kako ovo izgleda, pa isprobajte i sami.

Kako prekriti šminkom bubuljice na licu keywords tik tok/Mikayla Nogueira

Izvor: Lepa&Srećna