Ima nečeg magičnog u cipelama i espadrilama Kejt Midlton. Lepa supruga princa Vilijama stalno bira obuću sa potpeticom visokom 10 cm, a dizajner Rupert Sanderson tvrdi da je baš takva najlepša.

"Kad žena obuje cipele sa tako visokom potpeticom, desi se magija", tvrdi Rupert. On taj efekat svakog dana vidi, kadgod u kupovinu dođe žena koja nosi niže štikle ili je u patikama. "Vidi se novo samopouzdanje, dama korača na drugačiji način", tvrdi kreator čije modele nosi i lepa Kejt

Ona je prilično visoka - 175cm, ali ipak ne odustaje od potpetica od 10 centimetara. Sigurno su i one razlog što tako dobro izgleda na fotografijama. Važno je, naravno, i da se žena kreće graciozno, ali i da izabere kvalitetnu kožnu obuću i odgovarajuću veličinu cipele.

Fiziološka istraživanja pokazuju da nošenje cipela sa potpeticom od 10 cm može da potpomogne jačanje nožnih zglobova, pod uslovom da žena nije u njima neprekidno i svakog dana. Dakle, Kejt je "bezbedna", jer je u svim prilikama kad je to primereno viđamo u patikama.

Sa druge strane, uporno nošenje potpuno ravnih cipela, poput baletanki ili japanki može biti pogubno za zdravlje stopala. Luk nema nikakvu podršku u takvoj obući. Uživajte i vi u nepogrešivom izboru Kejt Midlton, u našoj galeriji slika!

Profimedia Nepogrešiva u izboru odeće i obuće!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna