Posle dugog trenda konturisanja zbog kojeg su žene nanosile silne slojeve pudera i korektora na lice, stigla je moda svežine i gotovo prozračne, podmlađene kože. Da bi se ovaj efekat postigao, neophodno je da lice i vrat budu negovani, a u tome, pre svega, pomažu redovna hidratacija, kao i sredstva za antiejdž.

Kozmetičke kuće su, na talasu novog trenda, odmah izbacile nove kolekcije preparata za šminku - neobičnih, tečnih rumenila, kremastih senki, nežnih hajlajtera. Međutim, ne morate odmah da pojurite u kupovinu. Jedna tiktokerka je pokazala kako možete da postignete fantastičan efekat.

Trik je vrlo prost - nanosite senku pomoću balsama za usne. Jednostavno, protrljajte stikom senku i koristite ga umesto četkice. Isto možete da uradite i sa bilo kojim rumenilom, kao i sa puderom u kamenu koji u sebi ima sjaj.

Rezultat se postiže zahvaljujući sastavu balsama - obično je u njemu vazelin, pčelinji vosak, elementi koji mogu da lepo rastvore pigment i zatim ostave divan, nežno blistav trag na kapcima ili obrazima. Pogledajte i sami!

Trik za senku pomoću balsama za usne TikTok/@glamzilla

Izvor: Lepa&Srećna