Poznato je da su Kineskinje vrlo mladolike, kao i da izuzetno vode računa o tome na koji način neguju svoje lice i telo. Prvenstveno se služe prirodnim trikovima, zbog čega mnoge dame širom sveta "prepisuju" njihova bjuti pravila i s razlogom ih nazivaju "eliksirom mladosti".

Među trikovima koji će učiniti da izgledate i do 20 godina mlađe su i ove četiri tajne, koje Kineskinje redovno praktikuju.

1. Veganski dan

Kako bi ste izbacili toksine iz tela, tradicionalna kineska medicina savetuje da barem jednom nedeljno praktikujete vegansku ishranu. Tog dana treba zaobići meso, ali i mlečne proizvode.

2. Lotus čaj

Čaj od listova lotosa stimuliše izbacivanje viška tečnosti iz tela, kao i mršavljenje, a pomaže i kod stomačnih tegoba. Može se služiti i hladan i topao, a konzumira se pre obroka, na prazan stomak.

joga za lice vezba za obraze
Instagram / faceyoga 

3. Tai chi gimnastika

Tai chi je tradicionalna kineska veština koja podrazumeva umetnost pokreta. Glavni principi su ravnoteža i nežnost, a u Kini smatraju da ova veština pomaže da uspostavite i telesni i duhovni balans.

4. Maska od kurkume

Maske za lice nezaobilazan su deo rutine Kineskinja, a maska od kurkume je posebno efikasna u borbi protiv starenja. Možete je kupiti gotovu, a možete je i sami napraviti kod kuće tako što ćete pomešati kurkumu sa jogurtom ili medom. Pre upotrebe se svakako posavetujte sa dermatologom, kako biste sprečili pojavu alergijskih reakcija.

Izvor: Lepa&Srećna