Najbolja farba za plavuše? Ili za brinete? Izgleda da tako nešto ne postoji, barem po mišljenju Bernarda Vanskoncelosa, frizera koji je zaslužan za prelepu kosu Žizel Bundšen, Adrijane Lime ili Alesandre Ambrosio. 

Viktorijini "anđeli", kako su nekad bile poznate ove manekenke, poklanjaju poverenje ovom Brazilcu koji se proslavio i u Londonu gde, takođe, ima svoj salon. 

"Ja sam ustanovio pravilo da se za svaku damu farbanje i šatiranje radi na jedinstven način i zato ta kosa izgleda tako prirodno. Iz mog salona nikad neće izaći plavuša ili brineta", kaže Bernardo za Vog. "Meni je važno da postignemo taj prirodan efekat, da kosa izgleda kao da je sama od sebe posvetlela - na suncu, na primer." Zato on radi farbanje "slobodnom rukom", četkom izvlači i pramenove bez folija.

Naravno, pre nego što se i vi odlučite za ovakvo mešanje farbi, proverite da li vaš frizer ima dovoljno iskustva kao slavni Brazilac. "Mnogima ovaj izgled deluje ležeran, ali iza njega stoji dosta uloženog truda", objasnio je frizer. "Vodim računa i o stilu života moje klijentkinje - treba da znam da li će dolaziti svake nedelje na friziranje ili, možda, dvaput godišnje.

Takođe, posebno pazim na tanku i kovrdžavu kosu, jer na nju blanš može loše da deluje - da je ispravi ili ošteti", upozorava. Najvažniji savet koji je otkrio primenjuje upravo kod Žizel. "Za plavušu je najlepše kad joj dodate više svetlih pramenova uz samo lice", tvrdi Bernardo. "Tako lice sine, dobije poseban sjaj."

Pogledajte kako ovaj majstor radi - u galeriji slika su najlepše ofarbane "ni plavuše ni brinete"

Instagram / gisele, Instagram / bernardohairco Tajne dobrog šatiranja!

Izvor: Lepa&Srećna